Grillet flæsk med sommer grønt og purløgs sovs

img_0170 Sense kur madplan, mandag: Grillet økologisk flæsk med sommergrønt fra haven Vores have har lidt af hvert lige nu, og det vi ikke har. Elsker jeg at finde hos de små boder i grøftekanten rundt omkring hvor vi bor og ude i landet. En af de ting vi er glade for her i sommermånederne, hvor de danske grøntsager er på sit bedste. Er grøntsags stuvning, eller bare en god persille sauce eller som her purløgssauce til. Vi er begyndt at grille flæsket på grillen, ellers laves det altid i ovnen. Jeg gider ikke stå og stege og fylde huset med Oos ... Er du til stegt flæsk med løgsauce, så bliver du glad for denne purløgssovs, den sad lige i skabet hos manden og er fantastisk til ny dampet sommergrønt og kartofler.   Du skal bruge til 4 personer: Mandag: Grillet/Stegt flæsk m. Sommer grønt 12-16 skiver stegeflæsk 1/2 tsk. paprika 182 tsk salt 1/4 tsk. peber 300g fine ærter (hvis du gider så køb danske og af bælg) 300g gulerødder 500g spidskål 200g nye kartofler (12 små) Salt 3 spsk. smør 1,5 spsk. hvedemel 9 spsk. fløde 1 dl kogevand (fra grøntsager) 2 dl letmælk 4 spsk. fint snittet  purløg Salt og hvid peber   Den er lige til den her, bland krydderier og gnid flæsket ind i det, læg på bagepapir og steg ved 180 grader i 40 min, eller på grillen ved indirekte varme i 25 min. Skyl alle grøntsager, start med at koge kartoflerne i saltet vand, gerne med en lille krydderurt dusk. Når der er 5  min. tilbage lægger du gulerødderne i. Tag gryden ag og læg groft snittet spidskål og ærter i.  Læg låg på, og lad det står sådan 2-3 min. Ikke for længe, der skal være bid i rødder og kål, og absolut ikke melet ærter... Saucen er ganske enkel, smelt mel kasserolle, kom mel i, pisk grundigt og hele tiden, kom mælk og fløde i og pisk igen, hvis den er for tyk så spæd til med koge vand, tilsæt fint snittet purløg. Husk at smage til med salt og hvid peber. Min Sense mad portion Jeg spiser 4 skiver flæsk, 3 små kartofler, også to håndfulde af dampet spidskål, ærter og gulerødder. Af sovs, tager jeg 5-6 spsk. fulde.   Håndfuld 1-2: Spidskål, ærter og gulerødder Håndfuld 3: 4 stk.  skiver flæsk Håndfuld4: 3 små kartofler og en smule mel i sovs Fedt: 3,5 spsk. fløde og 1/2 spsk. smør ca. Mælkeration: 1/2 dl letmælk