Souv laki m/pita og æble tzatziki

img_0896   img_0898Tirsdagens ret er en lille rejse til det græske. Det er ikke fordi jeg har gjort det så meget i Grækenland, en enkelt tur til Kreta, og en tur til Kos. Jeg husker dog tydeligt det lækre lille flade pitabrød, med grillet smagfuld svin, lidt salat og en skøn salat mayo vi spiste på vej hjem fra diskoteket om aftenen. Deeet var bare så godt.  Jeg ved godt at det meste jo godt fråderen godt,  når man er 22 år,stang Bacardi og på vej hjem fra byen. Jeg synes faktisk jeg har ramt det ganske godt, jeg har selvfølgelig tilføjet lidt frisk og sprødt, som jeg er ret vild med. Og vi er der næsten, minus tømrer mænd og Dimitris som blidt ånder dig i nakken med hans ouzo-tx´zatziki ånde... og på gebrokkent engelsk, forsøger at forføre dig. Så her er lidt sommer charter på tallerkenen. img_0239   Hvis det er uoverskueligt at skulle bage sine egne pitabrød, så dy ned i supermarkedet og køb de nye græske pita, og er du på Sense snupper du et halv af dem :-) img_0900 Ingredienser: Sense Souvlaki m/pita og æble tzatziki 500g nakkekoteletter  1 spsk. tørret oregano 2 spsk. tørret mynte 1 spsk. rosmarin 2 fed hvidløg 1 citron 1 spsk. Olivenolie  1 romaine salat 1/2 agurk 2 rødløg 2 tomater 2 gulerødder  img_0902   Skær kotellerne i 3x3cm tern. Bland i en frysepose oregano, mynte, rosmarin, knust hvidløg sammen med saftn fra en halv citron og 1 spsk. oliven olie. Kom ternene i og ryst posen, eller massere igennem posen. Lad kødet hvile mens du laver dej, æble tzatziki og snitter romaine, agurk, rødløg, tomater og gulerødder til salat. Kom kødet på spyd og grill ved direkte varme ca. 2-3 min på hver side.   Pita: 175g hvede mel 100g grahams mel 1 dl vand 1 æg 1 tsk. salt 2 spsk. olie + 1-2 til udrulning img_0899 Bland vand, æg, olie og salt. Kom nu melet i og ælt rigtig godt indtil det ikke klistre, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Rul dejen til en pølse og del i 4. Rul dem ud til de er ca. 1/2 cm tykke. Bag dem enten på en varm piza sten på grillen eller bare på en varm sliplet pande på komfuret. Husk at pensle med olie inden du bager. De skal have ca. 1 minut på hver side. Æble tzatziki  1/2 agurk 1 æble 1/2 fed hvidløg 8 spsk. Græsk yoghurt 0,1% 3 spsk. Mayonnaise  Mynte Bland youghurt med mayonaise, fint hakket mynte, knust hvidløg, revet agurk og snittet æble, husk at smage til med lidt salt og citron. Jeg snitter dem i julienne (små tynde stave), så har de stadig bid og sprød hed) img_0901   Sense spise kasse Hf1-2: Romaine salat, gulerod, tomat, agurk, rødløg Hf3 : Spyd med nakke koteletter Hf4: Pande pita Fedt: Mayo, olivenolie (2 spsk.) Mælkeration: Græsk yogurt img_0896