Kødboller og grøntsags spagetti

img_2588 Lady og vagabonden delte denne ret, med ydmyghed og kærlige blikke. Den er også ret Go, også selvom den ikke er fyldt med hvid pasta. Og Så er den hurtigt lavet, og den er for hele familien. Og et lille tip eller to falder der lige af fadet nu: Tip 1; Er der kødboller til overs, så er de virkelig gode i en burger senere på ugen. Jeg gør det, at jeg lægger dem i et fad og holder lidt mellemrum i mellem dem. Så skære jeg en god Skive cheddar og komme på toppen også i ovnen i 10 mindede 180 grader.  Så i en burger med enten iceberg, eller blandet spinat blade, lidt chili Mayo og bum hurtig lækker aftens mad.. også selvfølgelig en ordentlig omgang grøntsager i stave og buketter til Tip 2: Jeg laver  altid dobbelt portion, sådan at jeg kan fryseren familie portion ned, fordi så har jeg til de dage hvor vi er presset tidsmæssigt, eller den bette har sleepover.   Spagetti kødboller til 4 personer 500g kalv og svin 2 æg 1 løg 1 tsk. salt Frisk kværnet peber Paprika Tomatsauce: 2 spsk. Oliven olie 1 dåse koncentreret tomat pure 2 dåser flået tomat 1 løg 3 fed hvidløg Grøntsags spagetti: 1 spidskål 4 spsk. Revet parmesan Evt. 80g spagetti til børn500g kalv og svin I en skål røres hakket svin og kalv med salt, så med revet løg, frisk kværnet peber, paprika og æg. Bring en gryde med letsaltet vand og 2 spsk. Eddike i kog. Jeg laver forholdsvis store kødboller 16 stk. På sådan en almindelig portion. Så form 16 kødboller og kog. Smid ikke vadet ud efter kødbollerne er færdig. Kom de færdig kødboller over i tomatsauce. Og i det resterende kogevand koges spidskåls strimler.. De skal kun koge et minut, dræn og servere. Tomatsauce: I en gryde svitses fint hakket løg, knust hvidløg og tomat pure. Krydre med salt og peber, tilsæt så flået tomater, brænd godt af og tilsæt så 2 dl vand og lad det simre i 5-6 min, gerne lidt længere hvis tiden er til det. img_0082 Hos os får manden og barnet lov til at blande deres grøntsags spagetti med frisk økologisk pasta. Jeg sprænger . På min tallerken er der halvdelen af spidskålen og 4 store kødboller 0g 1 spsk. Revet parmesan samt en ekstra ske sauce Hf1-2 spidskål, løg og tomat Hf3 kødboller (det er en stor håndfuld, men der er heller ikke nogen Hf4 Fedt; 1,5 spsk.