Sunde Kold hævet kålboller

image Økologiske kold hævet kål boller( Du kan ikke smage kålen, og børnene elsker dem) Så er der lidt nyt bagværk på bloggen igen. Og det bliver ikke lettere. Jeg synes ofte, at når der skal mindre hvede  og mere sundhed, og grøntsager skal involveres, at så bliver det omstændigt. Ikke med disse De her boller har været lang tid undervejs, en del tanker er gået i opskriften. Jeg ville lave en dej, som kunne bruges som en snackbolle, morgen bolle, pizzabund og tærte dej. Og det kan den. De 3 store plusser i denne opskrift er Smagen, at de er fyldt kål, uden at det smages, hvilket gør dem børnevenlige, og at de er Sense venlige. Jeg kan forstå at en del her på Sjælland ikke mente de kunne finde den hakket hvidkål som skal i. I finder den på frost i både, Rema, Føtex, Bilka, Kvickly, ja selv i Ledl, der er indpakningen bare sort. Så er du på Sense kuren er det her lige en bolle for dig.  Vil du gerne have mere grønt i dine børn, så er den lige noget for dig. Eller har du bare lyst til lækker luftig boller pakket med smag og sundhed. Så er det her også en opskrift for dig. image Denne portion giver 30 stk. Boller Eller 2 bradepande pizzabunde. Bollerne er fryse egnet, det er den færdige pizza også. Det her er min datters nye favorit pizza "Frikadelle pizza" den får i en anden dag. image Du skal bruge;   Tid: 5 min at røre sammen 12-24 timer på køl 50g gær 200g havregryn 250g Fuldkorns hvedemel 1 1/2 tsk. Salt 2,5 dl minimælk 500g optøet sønderjysk hvidkål 5 æg 310g hytteost 4,5% 100g revet cheddar 90g solsikke kerner Sådan gør du; I en stor skål smuldres gær, drys salt og hæld derefter mælk over. Lad det stå et par minutter inden du røre det sammen. Tilsætninger mel og havre gryn, rør godt, kom du æg i efterfulgt af revet ost, hytteost og hvidkål og solsikke kerner. Dæk skålen med film og sæt på køl mindst 6 timer, den kan sagtens stå i 24 timer. Beklæd to bageplader med bagepapir. Brug to spiseskeer til at lave 30 boller, eller brug halvdelen til at smøre ud med på bageplade med dej skraber. Bollerne skal hæve i en time inden de bages ved 210 grader varmluft i 22 min. Laver du pizza, skal den stå 20 min, så forbages i 12 min før fyldet kommes på også bages 8-9 min ved 220 grader varmluft. Og dejen behøver kun at hæve i 40 min et lunt sted.   Rigtig god fornøjelse   I Sense tælles hele opskriften således: 4 stk. Håndfuld 1-2 (grønt) 6,5  stk. Håndfuld 3 15 stk. Håndfuld 4 8 spsk. Fedt. Så 1 bolle indeholder; 1/4hf grønt 1/3hf 3 1/2 hf4 1/2 spsk. Fedt Så når disse er en del af min morgenmad er der følgende på min tallerken. 1 bolle med skrabet smør + 1 Skive 30+ ost , 1 tsk. marmelade, 1 Skive kylling pålæg, 1 blød kogt æg. Peberfrugt, agurk og tomat. 1 spsk. Mandler (15 stk)     Her er et billede af den kål jeg bruger image