Blomme kage med hvidchokolade og kardemomme

5c46b87d-9c37-4f9b-9dd2-dee75d48e6af Jeg elsker blommer, de kan bare noget både i det søde og det salte køkken. En af mine ynglings opskrifter er blommeglaseret andebryst. Hvorfor den ikke er nået på bloggen endnu må guderne vide. Måske fordi at jeg altid er så spændt og tænderne læber i vand, at jeg glemmer at tag et billede. Jeg lover den kommer på bloggen.  Nu skal det handle om kage, en sød, syrlig, blød og dejli blomme kage krydret med vanilje og kardemomme og sødet med karamelliseret hvid chokolade. De sidste danske blommer er netop blevet plukket, der er lavet marmelade, chutney og hele blommer syltet til at bruge i trifli og i en kommende is.  Nu skal de i en kage. Du skal bruge; 2dl sukker 2 æg 2 vaniljestænger eller 2 tsk. Vaniljepulver 1/2 tsk kardemomme 1 tsk. Bagepulver 80g smør 160g hvedemel 1,5 dl yoghurt natural 80g hvidchokolade 5 blommer Sådan gør du; Flæk vaniljestængerne og skrab kornene ud. Pisk æg og sukker luftigt - ca. 3-4 min. Tilsæt vaniljekorn og kardemomme. Bland mel og bagepulver og vend det i, drysset gennem en sigte, i æggeblandingen skiftevis med smør og yoghurt . Halver blommerne og fjern stenene, skær nu hver halvdel i 5 både. Smør en form ( Jeg bruger en 24cm rund silikone form) og drys med mel og sukker. Kom nu et meget tyndt lag dej i bundenen, efterfulgt af mellem grov hakket hvidchokolade. Læg nu dine blomme både i en blomsterform, start fra midten og arbejd dig ud af. Afslut med at komme dej over. Bag i forvarmet ovn i ca. 40 min Lad kagen køle til den er lunken, vend den rundt og ud på fad. 4f141874-d8b2-4b6f-bd39-76b4f3ed3129 Server kagen med en fantastisk kop Earl Grey organisation fra TEMINISTERIET,  jeg er vil med deres te, og deres helt utroligt smukke beholder, som fungere som refill.