Blomkåls hollandaise

f976f141-5461-408c-91c8-1e262b0ab553 Blomkåls hollandaise 4 personer, Tid; 20 min 500g blomkål 50g gulerod 1 porrer ( kun det hvide) 1 fond du chef grøntsag boullion eller terning 1 citron 1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike 3,5 dl vand 50g smør Hvid peber knivspids Cayenne peber Skræl guleroden og snit i små tern, vask porre og snit i tynde skiver. Del blomkålen i buketter. Riv skræl af citronen, kom det hele i en gryde, sammen med vand, hvidvin og boullion , og lad det småkoge i 15 min. Tag gryden af varmen og tilsæt smør og saft fra den halve citron. Laver du hollandaisen med hvidvins eddike skal den koges sammen med grøntsager og boullion og du skal tilføje 1 dl vand. Blend den helt glat og smag til med salt, citron og hvid peber. Saucen går fantastisk til fisk og kylling