Smør dampet grønt m/porcheret æg og blomkåls-hollandaise

a623d63b-d8f4-44dd-8ae9-e262bba15cad Smørdampet bønner og blomkål, porcheret æg og grøntsags hollandaise 4 personer;  30 min   December er tit fyldt med masser af skøn julemad, julefrokoster næsten hver weekend... og masser af kød, og fede retter, så derfor har jeg valgt denne ret som også er kødfri . Den er let og stadig mættende, godt med syre i hollandaise , og den skabe en god balance med sine grønne og sol gule farver i denne grå tid. Du skal bruge: 4 æg 1/2 dl eddike 200 g grønne bønner 200g edamame bønner 100g grønne ærter 300g Blomkål persille 3 spsk. Smør 1 ltr. Vand salt Sådan gør du: Skær blomkålen i mundrette bidder. Fyld 1 ltr. Vand i en gryde sammen med en tsk. Salt, bring i kog og kom blomkål i, efter 2 minutter kommes grønne bønner og edamame bønner i, efter yderligere 2 minutter kommes ærter i, og sluk så. At porcheret et æg er ikke så vanskeligt, nogle gør det ved at ligge husfilm i en lille skål, slå ægget ud i og sno, større og luk til, også sænke ned i små koge de vand og kog i 2 min. Jeg bringer vand og eddike i kog, slår ægget ud i en lille skål uden at ødelægge blommen. Så med et piskeris generere jeg en lille vand hvirvl og lad ægget glide ned i vandet, så samler ægget sig og efter 2 minutter tager jeg det op med en hulske. Er du ikke klar til at slå dig ud i at porcheret, så kog et blødkogt eller spejlæg til. Hollandaise; (Link til opskrift under ingredienser) 500g blomkål 50g gulerod 1 porrer ( kun det hvide) 1 fond du chef grøntsag boullion eller terning 1 citron 1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike 3,5 dl vand 50g smør Hvid peber http://gastrosita.dk/blomkaals-hollandaise/ Fordel grøntsager i 4, læg æg på og afslut med 4 - 5 spsk. Hollandaise   Min Sense portion tæller således. Hf 1-2 blomkål, porrer, gulerod, grønne bønner og ærter Hf3 æg og edamame bønner Hf4 ingen Fedt 2 spsk. smør