Kylling suppe m/ rustikke kødboller
Kylling- suppe m. Rustikke kødboller og nudler
Det er ret vigtigt at du ved at denne opskrift høre sammenmed med opskriften HØNS I ASPARGES som er på Sense kur madplanen uge 5. Her koger vi kyllingen og bruger til tartelet fyld, og fonden/suppen bruges i dag til en skøn kylling suppe med rustikke hjemmelavet kylling kødboller, friske grøntsager.
Jeg koger først kødbollerne, ligger dem i et ildfast fad med aluminiums folieover, ovnen skal bare stå på laveste mulige 70 - 90 grader.
I samme ovn stiller jeg mine suppe portions skåle, sådan de er varme, bare 5-6 minutter, men pas på når du tager dem ud.
Her på billedet kan du se mængderne af grønt i suppe skåle, porrer og champignon har kogt med i suppen, men spidskål og bladselleri er rå, det giver en fantastisk crunch og textur i suppen. Jeg kan virkelig godt lide at alt ikke bare udkogt og blødt.
Du kan selvfølgelig også bare lægge det i suppen lige inden servering, så er det også frisk og knasende, jeg gør det bare på denne måde, fordi så kan jeg bedre styre min portions størrelse.
Du skal bruge;
400 g hakket kylling
2 æg
1 løg
1 tsk. løg pulver
1/4 tsk peber
1/2 tsk. salt
1 ltr. af suppe fra tirsdag eller hønse fond
1 ltr. vand
Rør hakket kylling rigtig godt sammen medsalt,peber, løgpulver...kom æggene i og rør rigtig godt igen tilsæt evt. 1 spsk. hvedemel eller havregryn hvis du ikke synes din farser fast nok. Jeg rør min sej, og lader den stå på køl i 10 min før jeg former og koger kødbollerne i 1ltr. suppe og 1 ltr vand. De skal være på størrelse med en lille hoppe bold eller bordtennisbold. de skal ikke ned buldre-kogende vand, men simre-kogende vand.. De skal have 4-5 minutter. også i ildfast fad eller direkte over i suppen hvisden er klar tilservering.
1 spidskål
2 porrer
2 stilke bladselleri
250 g champignon
120 g nudler(jeg bruger boghvede) eller spagetti
2 ltr. kylling suppe fond fra tirsdag.
Varm de to liter suppe oppe, kom porrer og champion i 2 min. før servering, ellers seop i teksten, hvadjeg gør når jeg servere suppen. Nudler koges i let saltet vand efter anvisning på pakke .
bon appetit
Hf1-2 spidskål, porrer, champignon, bladelleri, løg
Hf3: 4 kødboller
Hf4: nudler
Fedt; ikke noget (måske 20g mørk chokolade sammenmed en kop te senere :-)