Bagerens sunde romkugler
Sense romkugler
Husker du bagerens fantastiske romkugler, husker du hvordan de smagte og duftede som alle kagerne og brødet i vinduet.... Det var jo også lige præcis det de var lavet af, og bliver lavet af i dag.
Teboller, hindbærsnitter, kanelsnegle, chokoladeboller etc. etc. Så hvordan opnår man så alle de smagsnuancer, når man ikke vil fylde sin krop med sukker, stivelse og “gammel bager brød” ? ...
Først forelsker du dig i en sexet bager, så undlader du at fortælle om ingredienser, og lader ham smage. Så tager du i mod kritikken, og prøver igen, også lige engang til.... Indtil den sidder lige i skabet, og det gør den nu MUUUUUMMMMMS og kan du spise mere end en så gør det.... Den er nemlig lavet af grøntsager og bønner...
Det her er ikke en opskrift med ingredienser som alle umiddelbart har i skabet altid. Jeg har fordi, vi spiser meget sødkartoffel, og altid bruger sorte bønner til mexicansk, som vi er vældig glæde for.
Sense Romkugler 4 stk. STORE
190 g bagt sød kartoffel med skræl
20g havregryn (evt. Glutenfri)
2 spsk. HUSK (den grønne)
130 g sorte bønner( drænet dåse)
1 spsk. Hindbær syltetøj eller fryse tørret opblødt i vand.
4 juicy dadler (friske)
ELLER
5 spsk. Fiber sirup
2 spsk rom essens
Et lille drys hav salt
3 spsk kakao
knivspids kanel
knivspids kardemomme
1/4 tsk vanilje korn
1 dl kokosmel (til at rulle i)
1 stk. 110g Romkugle
1/2 HF 1 =sødkartoffel
1/2 HF 3 =sortebønner
1/2 Hf 4 =havregryn og dadler
Fedt: 1 spsk.= kokosmel og kakao
Smagsgivere= romessens, hindbær syltetøj, havsalt
Gratis: Husk
Sådan gør du;
Kom alle ingredienser med undtagelse af kokos mel i foodprocessor, og kør til det er fin delt. Stil på køl i 1 time, form 4 kugler og rul i kokos , stil på køl i ti minutter... og mums mums kaffe tid.
Husk du kan sagtens bruge sortebønner som du ligger blød og koger selv.
[caption id="attachment_2942" align="alignnone" width="1200"] Processed with MOLDIV[/caption]