Pakora m/ dip
Pakora den perfekte snack fyldt med proteiner. Og perfekt til gæster, frokost, forret eller kold i madpakken. Denne opskrift er også Sense venlig.
Denne sunde Pakora er bagt sprød i ovnen istedet for at bade i olie. Og den er virkelig lækker. Intet bliver det samme, som hvis du dybsteger, men dette alternativ er super lækkert. Den er
Tænker du ikke over kalorierne, så kan denne skam også steges i olie.
Jeg er vild med rigtig meget fra det indiske og pakistanske køkken. Jeg synes deres brug af krydderier er så lækkert. Og det hele handler om balance. Jeg har fået min opskrift af den sødeste pakistanske dame, som har en madbod i ude i City 2, og hendes får en tur i den “Gyldne brønd” og de snager vidunderligt. Hendes krydring er helt perfekt, og unik.
Opskriften indeholder måske en masse krydderier du ikke er vant til, og er du typen som gerne vil springe over hvor gærdet er laveste. Sådan du erstatte med færdig blandet marsala krydder og gurkemeje . Jeg bruger også peanut olie, og det er fordi det er det absolut bedste til at få en sprød skorpe. Du kan bruge oliven eller majsolie, eller smags neutral kokos olie.
Jeg er vild med denne version
Pakora 6-8 stk
1 dl kikærte mel
1 spsk. Rismel
1 tsk. stødt bukkehornsfrø
1/2 tsk stødt koriander
1/2 tsk. stødt spidskommen
1/2 tsk gul karry
1 tsk. Gurkemeje
1 tsk. salt
100g løg
125g gulerod (groft revet )
1 fed hvidløg
1 dl vand
2 spsk. peanut olie
Tænd ovnen på 200 grader varmluft. I en skål blandes mel med alle krydderier. Løget skrælles og skæres i. 1/2 cm tykke både. Tilsæt vand, olie , rør sammen, vend løg og gulerod i mel og krydderi blanding. Lad den trække i 5 min. Beklæd en bage plader med bagepapir. Med 1 spiseske laves 8 klatter. Bag i 20 min midt i ovnen.
Mynte koriander dip
Jeg har brugt 6% cremefraiche, uden tvivl en fuldfed yoghurt vil værre helt fantastisk. Så istedet for det sunde alternativ så slå dig løs med en fuldfed græsk yoghurt .
4 spsk fraiche 5%
1 tsk. dild spidser
1 tsk tørret mynte
1 håndfuld frisk koriander
1 fed hvidløg
1/2 tsk salt
1 tsk sukker
1/2 lime (saften)
Hak koriander og rør sammen med alle ingredienser, serveres kold...
Er du på Sense kuren tæller 8 stk. 3 spsk dip, Så ledes;
Hf1-2 gulerod og løg (1 håndfuld)
1 Hf3
1/4 af Hf4 (rismel)
Fedt 2 spsk Peanut olie
Dippen tæller som 3 spsk. Mælkedressing