Sensekur- Sensekost madplan uge 7

97beb2a3-8b35-47c4-8187-c012af6618f5 Sensekost madplan Uge 7 Hej alle i skønne mennesker, håber i har haft en fantastisk uge. Min har været fyldt med masser af nye indtryk, og sømanden søde nye skønne personer. Jeg følermig beriget på nye bekendtskaber, ny viden.. Nye udfordringer, nye opskrifter, både til morgenmad, og til madpakken. Og de skal deles med jer i den kommende uge. Du skal en tur forbi den fiskehandler i denne uge, jeg handler også til lørdagens ret hos fiskehandleren, elsker nemlig hans laksedeller. Kommer du forbi netto eller fakta, så har de lakse-frikadeller fra Launis i kølerdisken, og de er også super gode, og kan også sagtens bruges til lørdagens ret. Jeg vil gerne have det nemt på lørdag, så derfor laver jeg dem ikke selv. Denne uges madplan er forbi god solid mormor kost, der er to gange fisk. Det er jo stenbidder sæson. Ved godt det ikke er sæson for asparges, men retten er lækker og nem ----Så skal vi bruge rester til en af de andre retter i løbet af ugen,  vi skal lege lidt med en amerikansk ret, som næsten alle amerikanske børn har fået serveret i kantinen til frokost "Sloppy Joe". Mandagen er kødfri på den smukke lækre måde...og helt ærligt, en billig sund madplan i denne uge.. `efter min mening” ... Det bliver en rigtig god uge. Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme. Processed with MOLDIV Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år. Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske. Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen. Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv. Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind. Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind. Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne. Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Sensekuren, vinder af en Tv2 program En kur der dur og Danmarks absolut nye livsstil, som skaber resultater, tag et kig på Sensekost Indkøbslisten til uge 7 [caption id="attachment_3079" align="alignnone" width="1266"]Processed with MOLDIV Processed with MOLDIV[/caption]   Mandag; Rødbede salat m/tahin dressing 800 g rødbede 2 spsk oliven olie Timian Salt 500 g grønkål 1 rødløg 1 dl eddike 1 dl vand 1 spsk estragon 1 dl sukker 6 peberkorn 1 dåse kikærter Salt Tahin Hvidløg Citron Vand http://gastrosita.dk/roedbede-salat-mtahini-dressing-og-kikaerter/ Tirsdag; Mormors millionbøff m/cocktail pølser og mos 500g hakket okse 1 pakke cocktail pølser 1 løg 1 gulerod 1 pastinak 3 spsk oliven olie 200g champignon 1 lille dåse tomat pure 2 laurbærblade Salt Peber Okse bouillon 1 blomkål 4 pastinakker 1 bage kartoffel 5 spsk smør http://gastrosita.dk/mormors-millionboef-mmos/ Onsdag; Kylling i karry 500g kyllingebryst 2 spsk kokos olie eller oliven olie 2 spsk Madras karry (gul karry) 1 løg 2 fed hvidløg 3 spsk soya 1 tsk. Revet ingefær (valgfri) 1 grøn peberfrugt 2 porrer 2 gulerødder 1/2 spidskål Sukker ærter 1,5 spsk maizenamel 4 dl vand Ris og blomkål 1,5 dl brune ris 1/2 blomkål http://gastrosita.dk/kylling-i-karry-sensekur-min-madplan/

Torsdag; Sloppy -Joe tortilla Resterne af kød saucen tirsdag 4 tortilla pandekager 8 spsk revet cheddar 1/2 iceberg 2 gulerødder 1/2 agurk 1/2 rødløg 2 tomater 8 spsk. Fraiche 1 spsk mayonaise Purløg Salt Sukker Eddike

http://gastrosita.dk/sloppy-joe-tortilla/     Fredag; Pestobagt lyssej m/ ratatouille og quinoa 600g -800g lyssej eller anden hvid fisk 4 spsk. Tomat pesto 3 spsk. Olivenolie 1 squash 1 aubergine 1 stort løg 2 fed hvidløg 1 rød peberfrugt 1 gul peberfrugt 1 grøn peberfrugt 1 dåse flået tomater salt peber paprika Timian 1 grøntsags bouillon 100g quinoa http://gastrosita.dk/pesto-bagt-lyssej-og-ratatouille/ Lørdag; Lakse deller m/ stenbidderrog og hollandaise 4 lakse deller fra fiskehandleren eller Launis (køledisken) 100 g stenbidder rogn 2 bundter asparges 12 små kartofler 1 dusk dild 500g blomkål 50g gulerod 1 porrer ( kun det hvide) 1 fond du chef grøntsag boullion eller terning 1 citron 1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike 3,5 dl vand 50g smør Hvid peber knivspids Cayenne peber http://gastrosita.dk/blomkaals-hollandaise/