Sense kost madplan uge 9

[caption id="attachment_3178" align="alignnone" width="1200"]Processed with MOLDIV Sensekost madplan uge 9 2018[/caption] Ja ja ja, vi er fuld gang og det strømmer til med skønne følgere, med masser af input ros, og opmærksomme følgere som finder tastefejl, og jeg er taknemlig, for alt den hjælp jeg kan få. Jeg er så dybt taknemlig for alle jer som følger, jer som deler mine opskrifter og madplaner på facebook og instagram. Det er bare så vigtigt... Jeg er nemlig i gang med, at tage en uddannelse i Online digital marketing og det er vildt spændende. Jeg glæder mig hver dag, og jeg stryger ud af døren med hende denne lille... Sensekost madpakker har aldrig været mere relevant... Jeg laver hurtig morgenmad og har madpakker med hver dag, og har i den forbindelse fået taget en masse billeder og kreeret nye opskrifter.... og ja mine "skolekammerater" tror jeg er tosset, fordi jeg tager billeder af min madpakker... de fleste tager jo kun billeder af andres mad, og når de er ude at spise.... Min tanker er at dele disse madpakker og opskrifter med jer, men med fuldtidsstudie , familie, blog, og kok og catering virksomhed, er tiden knap, og selvom jeg ikke er god til det. Ja , så skal jeg jo også sove ;-) Så i dag er det madplanen, indkøbslisten bliver sat på i morgen formiddag******  så føler du dig ikke tryg ved at lave listen selv udfra nedenstående. Så kommer den i morgen. Er det første gang du kigger forbi bloggen, så velkommen til, læs nedenstående, der får du svar på de fleste spørgsmål, er der ikke det du søger, så spørg endelig.. NB: husk at kigge på min liste med spisekammer ting, som jeg stort set altid har hjemme. Processed with MOLDIV Denne ugentlige SENSE madplan med aftensmåltider, er både børnevenlig, varieret og den er lavet efter Sense kur principperne. Og lad dig nu ikke skræmme af alle de spændende grøntsager og nye opskrifter den byder på. Vi er 2 voksne og vores datter på Olivia på 5år. Madplanen er til 4 og den måles i voksen portioner. Jeg har valgt at lave den på den måde, fordi jeg kan se Sense synergi effekten, i det mindre madspild og økonomiske. Det kan være uoverskueligt altid, at skulle lave et Sense måltid, eller tænke Sense ind i hverdagen, i hvertfald indtil det ligger på rygraden. Derfor er det rart, at stå op, og der allerede er lavet frokost.. Tag fx. Uge 39 kylling i appelsin og kanel. Jeg lavede resterne om til en skøn salat dagen efter. Resterne af ratatouillen brugte jeg i en æggekage om morgenen. Så hvis du/ i ikke er 2 voksne og 2 teenagere, så brug dine rester, i madpakker og morgenmåltider. Er det gryderetter , så som boller i karry, gullasch etc. Så frys ned i en Sense portion til dig selv. Er du alene på Sense så halver opskrifterne, og du er lige så godt dækket ind. Mit råd til dig, som er på Sense, ny eller gammel. Når du nu har din og familiens aftensmad på plads med denne madplan. Så tænk dine andre måltider ind. Her er ugens måltider inkl. ingredienser og link til opskrift. Jeg har samtidigt gjort det let for dig, og sat Sense opdelingen på opskrifterne. Har du endnu ikke stiftet bekendskab med Sensekuren, vinder af en Tv2 program En kur der dur og Danmarks absolut nye livsstil, som skaber resultater, tag et kig på Sensekost Mandag; Jordskokke suppe m/portebello (kødfri-mandag) 800g jordskokker 1 dåse grønne/brune linser 1 løg 2 fed hvidløg 6 portebello 2 spsk.  oliven olie 2 spsk. smør 4 spsk fløde 1,5ltr. grøntsags fond Salt,peber Citron saft og skal af en citron Karse http://gastrosita.dk/sensejordskokke-suppe-med-portobello-svamp-og-kyllinge-deller/   Tirsdag; Hokai-sakka (Moussaka) 1 hokaido (eller butternut eller sødekartoffel) 2 aubergine 1 løg 3 fed hvidløg 1 dåse tomat pure ¼ tsk. peber 1tsk. kanel 1 tsk. allehånde 1 tsk. oregano 5oog hakket okse 2 spsk. olivenolie 3 dl vand 1 dl rødvin (valgfrit) ellers en dl vand mer) Bechamel Sauce 2 spsk- smør (20g) 3 spsk. Hvedemel 1dl. Grøntsagsfond 3 dl. Letmælk 4 spsk. parmesan (60g) 4 spsk. mozarella 4 spsk. rasp gerne pankorasp hvis du har det http://gastrosita.dk/hokai-sakka/   Onsdag; Thai reje suppe 320-400g storerejer (wanamai) frost 1,5 spsk tom yum paste 2 spsk revet ingefær 1 citrongræs ( resten kan du bruge i kander med is vand, eller fryse) 2 fed hvidløg 4 tomater 400g champignon 4 forårsløg 300-400g spidskål 2 lime 5 kefir limeblade (tørret) 1 rød chili frisk 1 broccoli fiskesauce 1 ds. kokosmælk 1 dusk Frisk koriander 2 spsk sukker/sukrin gold **Opskrift på vej) Tag det helt roligt, alle ovenstående ingredienser, kan købes hos din etniske grønthandler, de fleste rena1000 og Føtex /Bilka Kan du ikke finde Tom yum laste, så thai gul karry Torsdag; Svensk pølseret og tomatsalat 8 rødepølser eller 4 Frankfurter (minimum 90%kød indhold) 1 stort løg 1 fed hvidløg 3 sps oliven olie 1 tsk røget paprika ( har du ikke røget , så undlad, men et rigtigt godt krydder som kan give en smule bacon smag til gryderetter og kylling bryst b.l.a) 1 dåse tomat pure 3 spsk ketchup 2 dl minimælk 2 dl vand 2 gulerødder 2 sødekartofler 4 pastinakker 4 spise kartofler( valgfri) Hf4 2 spsk eddike Tomat salat 1 bk cherrytomater 1 løg 1/2 agurk 2 spsk oliven olie 3 spsk Eddike Persille http://gastrosita.dk/sense-kur-madplan-svensk-poelseret/ Fredag; Pariser bøf 500g hakket okse 3-7% 2 håndfuld bagte rødbeder (200g) evt. 2 ekstra til rødbede fritter 1 håndfuld blomkål 1 håndfuld hakket løg 4 spsk. Kapers 1 håndfuld syltet rødbede 4 spsk. pickles 8 spsk revet peberrod 4 æggeblommer ( husk at skolde skalden, hvis du vil servere blommen der i) 4 skiver brød 4 spsk smør 4 spsk oliven olie Rigeligt salt og peber http://gastrosita.dk/pariserboef/     Lørdag; Kylling i dild 1400g fersk kylling 2 dusk dild 1 løg 3 laurbærblade 1 dl eddike 8 peberkorn 1 spsk. salt 2 spsk. sukker 8 forårsløg 1 blomkål 4 gulerødder 8-10 små kartofler 1 dl mælk 1 dl fløde eddike til tilsmagning af sauce **Opskrift på vej     Her er indkøbslisten til uge 9, bemærk at jeg på listen har brugt / og har to ingredienser på. Det betyder eller. Det er hvis du ikke kan finde et hokaido græskar i butikkerne så snup et butternut, går den helt galt så vil sød kartoffel også fungere fint. Den svenske pølseret kan laves med enten Frankfurter eller røde pølser. Hvis man har små børn, som ikke er super glad for alle grøntsager, så ryger de ofte lettere ned med en bekendt vend som de røde pølser. Tom yum paste eller brev pulver kan købes i alle etniske grønt butikker. Du kan også selv lave den paste fra bunden. Det er bare meget arbejde, er du ikke til rejer så lav suppen med kylling. Tynde skiver fersk kylling bryst. Resten af  Tom yum bruger du i karry retter, marinade til kød fisk og fjerkræ, eller næste gang den står på suppe   5856bfb4-6fcf-48ff-a841-5c9134c658f5 **Og husk citron græs til den skønne thai reje suppe. Ofte ligger der 2-3 stk i en pose, du finder det i grønt afdelingen. De som er tilbage smager fantastisk i isvand, du kan også fryse og bruge en anden gang.