Kylling i Dild

f2200f7c-7a88-492b-ab3c-4234daf43d8d Forrig vinter var jeg i Sverige og besøge nogle gode venner, og vi endte nede ved vandet på en sjov lille restaurant tilhørende et museum/kultur center. Her fik vi en skøn ret “Kalv i dild” og som nogen af jer måske husker, så er jeg sauce-pige og den dild sauce var helt fantastisk. Så har den så ligget og rodet rundt i min madhjerne, og er nu poppet op og blevet til kylling i dild.   Du skal bruge: 70 min 4-6 personer 1400g fersk kylling 2 dusk dild 1 løg 3 laurbærblade 1 dl eddike 8 peberkorn 1 spsk. salt 2 spsk. sukker 8 forårsløg 1 blomkål 4 gulerødder 8-10 små kartofler 1 dl mælk 1 dl fløde eddike til tilsmagning af sauce   Sådan gør du  I en gryde koges kyllingen med en dusk dild, laurbærblade, 1 gulerod, 1 løg. Peberkorn, salt, 1 dl eddike og kun lige vand så det dækker kyllingen. Kog kylling i 50 min og lad den trække i 15 min i vandet. Kog kartoflerne i vand og rigeligt salt 12 min. Del blomkål i 8 både og kog i 7 min, Skræl og kog gulerødder i 7 min, lad forårsløg koge med de sidste 2. I en gryde kommes 6 dl af koge vandet fra den færdig kogte kylling, lad det koge ned i 15 min. (Mens den ligger og trækker i vandet) tilsæt mælk og fløde. Hak dild fint omkom i, jævn med maizena og smag nu til med eddike salt og sukker. Den skal være sød, sur og salt...   Jeg piller skindet af kyllingen, inden servering. På min tallerken er følgende; Hf1-2 gulerod, blomkål og forårsløg Hf3 et kylling over/underlår Fedt Fløde i sauce (jeg har næsten 1 dl sauce på min tallerken) og det passer fint med 3 spsk.