Påske hapser til bordet

1b6f7139-9ff0-4a5e-bfc0-601d9ef3f3ab Røget lakse vafler med dild og spinat Påsken er skøn lille ferie, hvor der er tid til hygge med familie og venner, eller en lille smut tur mod syd. I vores familie har den altid stået på påskefrokost med familien, og påske middag med vennerne. og som nogle af jeg nok husker, så fortaltejeg ved juletid omkring vores traditioner rundt julefrokostbordet.... DET starter altid med et gigantisk fiskebord, minimum 10-12 slags fra fersk til røget og konserves, efterfulgt af æggesalat, æg i senneps sovs, tarteletter, lammekølle, deller, ostebord... heldigvis afbrydes det af en omgang æggejagt. En ekstra lille gå tur ville også passe fint ind, det er bare ikke altid vi når den. Hapseren her er jeg ret vild med, jeg bruger den også til brunch, eller som en lille appetizers til et køligt glas vin, den hurtig nem og enkel, du skal kun bruge et vaffeljern og en blender, eller stavblender. Jeg brugte kikærtemel fordi min dejlige svigerinde er gluten allergiker, men du kan sagtens bruge helt almindelig hvedemel eller boghvede. vaflen er Sense venlig, jeg bruger den også til mine egne frokoster, og de holder sig på køl 2-3 dage. Jeg spiser dem med laks, tun eller skinke på sammen med sprød salat og god dressing. Til 4 hele vafler; 1,5 kikærtemel 2 æg 1/2 -1 dl mælk 200g spædespinat blade 1/2 dusk dild 1/2 tsk salt 2 spsk citron saft 1 tsk revet citron skal 1 spsk sukker 3 spsk oliven olie En vaffel uden fyld tæller i Sense : 1/4 hf3 ved brug af kikærtemel ellers tæller den som 1 hf4 1/2 spsk fedt   Fyld; 200g røget laks 150g rygeost 1 bøtte revet peberrod 1,5 tsk sukker salt peber Skyl og dup spinat. Kom alt i en blender og blend til ens artet masse, er den for tyk, så giv den en smule mælk mere. Bag i vaffeljern, lad dem køle inden du anretter. Rør rygeost med peberrod, sukker, salt og peber. Del vaflen i 5 hjerter, anret med en generøs teskefuld top med kvart-halv Skive laks, pynt med dild og skov syre. Og i morgen er det jo international vaffeldag, dekan du jo snuppe en hel vaffel til dig selv med valgfri toppoint.