Sushi tangsalat

9581a8b8-651d-4823-8217-dba2aa063df7 Påsken er her lige om lidt, måske skal du have en ret med til bordet, måske skal du have gæster, måske er du træt af de samme retter på bordet hvert år.... fortvivl ikke..her er en skøn ny mundfuld du kan glæde venner og familie med. Herhjemme elsker alle sushi, men jeg synes der kan gå for meget ris i den, når det kun er ruller pakket med alt andet end lækker frisk rå fisk, hvilket sushi jo er ... så i min søgende efter en lille lækker hapser, som alle i familien kunne lide, fra små til store, måtte jeg jo tænker over, hvad det var de forskellige valgte, når vi var ude og spise sushi. Og selvfølgelig hvad kan jeg lide. Favoritten er laks, efterfulgt afruller med tang omkring, også ellers sprødt og salti form af friseret rejer mm. Og det blev til denne lille mundfuld. Jeg har været vd min skønne fiskehandler købte 250g frisk vildlaks, frøs den ned i 24 timer,.... min lå der i 3 døgn,  på selve dagen tøede jeg den op, så gav jeg den 1 spsk salt fordelt ud over det hele, lagde på køl i 2 timer. Det gør at fibrene trækker sig sammen og væske trækker ud.  Du opnår et mere fast stykke kød. Skyl laksen for salt og dup tør med køkkenrulle. Inden anretning og inden du skær laksen 1/2 cm tykke skiver, smør du den med risvin eddike.   Opskriften er til 10 personer; 250g fersk laks (husk tid til at fryse ned) 1-2 spsk salt 2 spsk risvin eddike 300 g tangsalat (købes hos fiskehandler) 1 plade tørret tang 2 spsk sesam 1 spsk soya 10 tsk chili Mayo Sådan gør du; Klip den tørret tang i mindre stykker og i en minihakker eller kværn, kværnes det til støv. Rist sesam på panden med Sonya og hæld ud på køkkenrulle. Anret lakseskiver i små glas. Start med tang salat, så laks, så sesam og afslut med chili Mayo og tang støv.   Er du på Sense tæller denne som ; 1/5 af en hf1 1/8 del hf3 1 tsk fedt