smørstegt rødspætte m. kærnemælk sauce

f20b3b76-d92a-4ffc-9978-3a06f1286a6e Vi spiser generelt ikke nok fisk i Danmark, hvilket er helt tosset, når man tænker på, at vi er omgivet af vand, og aftensmaden svømmer rundt lige derude. Jeg tror grunden er, at mange er blevet skræmt, fra barndommensben, af over tilberedt fisk, det smager nemlig skrækkeligt, eller man har simpelthen ikke fået fisk som barn, fordi mor eller far ikke bryder sig om ben, eller har en fiskebens-fobi. Fisk smager skønt når det er tilberedt ordentligt. Fiskeben, kan man komme uden om ved at købe fisk i fileter, og ved at bede sin fiskehandler om hjælp. Han står der jo ikke kun for at pakke fisken ind i papir og bede om penge. Samtidigt er det jo super hurtigt at lave. Så i en travl hverdag, hvor tiden er knap til at lave sund aftensmad, er fisk og skaldyr genialt. Til denne ret skal vi have de fileter mange går uden om, men de bliver så skønne når de bliver stegt på bug siden(det er mave siden på fisken) Du skal sørger for at få de store fileter ellers 2 til hver. Opskriften er til 4 personer             Arbejdstid; 40min 4 store rødsætte fileter (bug siden) 40 g smør 4 dl kærnemælk salt peber 1 dl vindruekerneolie 1 dusk persille 400 g blomkål (ca. 1/2) 150 g ærter 300 g grønne bønner 300 g edamame bønner   Sådan gør du; Tænd ovnen på 180 grader, Bring en gryde med saltet vand i kog, det er til edamame bønner, ærter og grønne bønner. Mål din kærnemælk op og lad den stå fremme, den skal have stue temperatur. I dit stavblender krus (eller blender) kommer du groft hakket persille og 1 dl vindruekerne olie i. Blend du i 2-3 minutter. Normalt vil jeg smide persille-olien igennem en sigte med et lille klæde, sådan at olien bliver helt klar og grøn. Har du tiden så gør det, ellers smager den skønt uden du gør det. Smelt 40 g smør i en kasserolle.  Blomkålen skylles og deles i små mundrette buketter. Vend blomkålen i den smeltet smør , samt lidt salt og peber.  Læg kål på en bageplade beklædt med bage papir, bag nu indtil blomkålen er gylden og mør med bid, det tager ca. 15-20 min. og de skal være færdige samtidigt med de andre ting. Skær dine grønne bønner i 2,5cm stykker, sådan de er klar til at kommei gryden med kogende vand, de skal koge i 3 min sammen med edamame bønnerne, og de grønne ærter skal i, når de 3 minutter er gået, og blusset er slukket. Puds rødspætte fileterne af, der kan sidde lidt finne tilbage rundt kanten, klip det bort. Krydre dem med salt og peber. Smelt 40 g. smør på en stor pande og steg rødspætter med bug siden ned at i 3 minutter, og vend så fisken og giv den 1 minut. I den kasserolle hvor du smeltede din smør kommer du din kærnemælk i, tænd for blusset på 2-3 og varm langsom og drys 1/4 tsk salt i. Det tager 5-7 minutter at lune langsomt op, så rørere du 4 spsk af din persille olie i. Drøn dine bønner og ærter. Anret nu ved at fordele, dine blomkåls buketter i 4 dybe tallerkner, så fordele du din bønne blanding efter fulgt af 1 dl kærnemælks sauce på hver og til sidst fisk... Har du lidt urter eller citron skal vil det pynte og smage godt .   Velbekomme Hf1-2 grønnebønner, ærter, blomkål Hf3 rødspætte og edamame bønner Hf4 ingen ( du kan sagtens tilføje 200g kartoffeltern til retten) Fedt; 2 spsk smør, 1 spsk persille olie 1 dl mælke ration fra sauce.   Retten koster ca. 13o kr i råvarer, og i løbet af denne uge vil vi få brugt resten af blomkålet ,ærter og bønner kan fint ligge i frysertil i næste uge. Resten af kærnemælken kan du bruge til dressing, i en smoothie eller til en skøn banan choco is. Opskriften finder du her og den tæller som 1 dl mælkeration, 1/2 hf4 og 1 spsk. fedt.