Lamme culotte m. blomkåls tzatziki og bagte rødder

f16e2b5c-289a-4591-8725-379de62fc9cc Her hjemme elsker vi lam og i alle afskygninger, kølle, frikadeller, mørbrad, skank, koteletter i gryderetter osv. Og jeg ser specielt frem til det bliver rigtig varmt,sådan at jegkan tilberede over åben ild. Det har netop lige været påske, så butikkerne har masser af god lam på bud, køb og fyld fryseren, så har du skøn gæste mad, og lækkerier til grillen her til sommer og hvem ved, mon ikke der snart kommer en "Lam Curry" inden så længe på bloggen. Du skal bruge; til 4 personer 50min. 800 g lamme culotte 1 fed hvidløg tørret merian salt peber paprika 8 små gulerødder 3 spsk olivenolie 1 blomkål 1 agurk 0,5 ltr. 3% græsk yoghurt 4 spsk mayonaise 2 fed hvidløg 1 spsk. tørret mynte 1 dusk dild   Bring en gryde med let saltet vand i kog, kog dit blomkåls hoved i 8 minutter og sluk og lad det stå i vandet i 4 minutter. dræn og afkøl blomkålet. Tænd ovnen på 225 grader, skyl gulerødderne og flæk på langs. Vend dem i olivenolie, salt, peber og paprika, bag i ovnen i 15 min. Snit lamme culotten i fedt laget på toppen af culotten, snit i tern uden at skære ned i kødet. Pres hvidløgs feddet og gnid sammen med salt og tørret merian, ned i mellem snit. Steg i i ovnen i 2o min ved 225 grader og lad den hvile i 10 minutter før du skær det ud. Dressingen til blomkåls tzatziki er lige til. Agurken flækkes og kerner skrabes ud med en spiseske, riv så på den grove side af rivejernet. Bland yoghurt med mayonnaise samt to fint revet eller presset fed hvidløg, rør sammen med lidt salt, hakket dild og mynte. Del nu blomkålen i små buketter og rør i yoghurten.   På min tallerken er der; 3 skiver culotte, 2 bagte gulerødder og en stor håndfuld blomkåls tzatziki. Hf1-2 gulerødder, blomkål, agurk Hf3 lam Fedt 1 spsk oliven olie, 2 spsk mayonaise   Retten er til 4 personer og koster ca. 160 kr at lave