Ovnstegt skinke m. sprød svær, kartoffel gratin og bønnesalat

24a0a011-b7b2-4c87-a0da-8c0a6d958e51 Om et lille øjeblik og de er i sæson, så ville denne ret istedet blive serveret med friske danske asparges, , små kartofler og hvid sauce.... men det er først om 14 dage 3 uger, der er bare noget med skinke og asparges. I dag skal det være med en lækker cremet  grøntsags gratin, og syrlig bønne salat og sprøde sværd på skinken. Resten af skinken, kan du skære i tern og bruge i dine morgen omeletter, på tortilla pizza, pizza snegle. pita eller i en skøn suppe. Jeg brugte min rest, ved at stege en skive på panden, og toppet det med et spejl æg, nedenunder lå der dampet grønne bønner.     Opskriften er til 4 -6 personer og tager 60 min. 800 g-1 kg røget skinke 2 æg 1 dl fløde 2,5 dl letmælk 2 bage kartofler 400g 2 spsk. maizena 1/2 blomkål 400g 1 broccoli 400 g 1/2 løg 400 g grønne bønner 1 rødløg 1 spsk. sennep 1 spsk. agarve sirup 4 spsk. æble cider eddike salt peber Sådan gør du Start med at pille nettet af skinken og skær svær siden i tern uden at de ryger af. Steg den i en 180 gader varm ovn i 50 min. Og lad den stå 5-8 min før du begynder at skære i den. Skræl dine kartofler og skær i 2,5 cm x 2,5 cm stykker. KOg kartoffel stykker i 5 min. Skyl blomkål og broccoli og skær i små buketter. snit læg i fine tern. I en skål piskes æg, fløde, mælk, maizena, salt og peber sammen kom alle grøntsagerne i og fordel nu enten i en muffins bradepande eller i et ovenfast fad. Jeg lavede mine i muffinsform. Bag i ovnen ved 180 grader i 35 min. Damp de grønne bønne i 5 min i let saltet vand, snit rødløget fint i skiver. Bland eddike, sennep, sirup, salt og peber til dressing og vend bønner og løg her i...   På min tallerken er den 2 grøntsags gratin, 1,5 hf bønne salat ca. 2 skiver skinke   Hf1-2 bønner, rødløg, løg, blomkål, broccoli Hf3 skinke og æg Hf4 1/2 bage kartoffel Fedt; 3 spsk. fløde   Retten koster ca. 120,00 kr for 4 personer