Sensekost madplan uge 22

Processed with MOLDIV Halløj i sommer varmen! Og undskyld jeg ikke spammer jer med skønne sommer opskrifter og madplaner, men jeg gør mit bedste- Denne uge er i min terminologi, een "Spring over, hvor gærdet er lavest uge" ... og det er detfordi jeg normalt laver alt fra bunden, men varme, jobsøgning, projekter, familie, venner, hus og have.... OMG altså.. Såi denne uge, køber jeg mine spyd færdig lavet, jeg køber mint zatziki og min humus.... men vil du lave fra bunden, så er der opskrifter på bloggen til dig fra tidligere.. Jeg har også fuld gang i gas og kul grillen her hjemme..... både til frokost morgen og aften, desserter, brød og kage... Og har du ikke en have, altan eller en grill.. Så kan du stadig lave mine opskrifter, enten på grill pande eller under grille i ovnen. Man kan også til næsten ingen penge købe elektrisk bordgrill... og de fungere fint, bare husk at gøre det under emhætten, ellers dufter hele hytten af grillfest bagefter.     Mandag; Feta Couscous-salat og bagt sødkartoffel 4 økologiske sødkartoffel 400g cherry tomat 1 bndt forårsløg 1 dusk persille 1 dusk dild 1 agurk 1 squash 300 g feta eller PUK ost (max 17%fedt) 4 dl couscous 1 grøntsags bouillon terning 1/2 citron salt peber 3 spsk oliven olie ekstra jomfru 4 spsk. smør 1 fed hvidløg   Tirsdag; Grillet flæsk m/sommer grønt og purløgs sovs 12-16 skiver stegeflæsk 1/2 tsk. paprika 1-2 tsk salt 1/4 tsk. peber 300g fine ærter (hvis du gider så køb danske og af bælg) 300g gulerødder 500g spidskål 200g nye kartofler (12 små) Husk at koge til i wiener salat i morgen Salt 3 spsk. smør 1,5 spsk. hvedemel 9 spsk. fløde (1dl) 1 dl kogevand (fra grøntsager) 2 dl letmælk 4 spsk. fint snittet  purløg Salt og hvid peber     Onsdag; Wiener salat 8 stk. ufarvede, kogte wienerpølser 4 stk. syltede drueagurker + 3 spsk. af lage 1,5 stk. lille rødløg 4 stk. kogte kartofler (halv håndfuld str.) 1 stk. blomkål 8 spsk. creme fraiche 6% 3 tsk. grov sennep 3 stk. forårsløg 12 spsk. mayonnaise salt og peber   Torsdag; Forloren hare i ratatouille og tomat fløde sauce 500g halv kalv og flæsk 1 tsk. salt 1 løg 1/2 tsk. peber 6-8 skiver bacon 2 æg 1 spsk. mel 3 store tomater 2 store løg 2 squash 1 auberginer 1 stor sød kartoffel 2 fed hvidløg 2 kviste timian 4 spsk. Olivenolie 1 dåse tomatpure (70g) 2 spsk. Frisk hakket basilikum 2 dl. Hønsefond 1 spsk. smør 0,5 dl fløde 2 dl. Minimælk 1/2 tsk. sukker 1  spsk. maizena   Fredag: Nye hvide danske asparges m/ rejer, blomkåls hollandaise og ørredrogn 2 bndt. hvide asparges 325 g rejer 1 glas ørred rogn 500g blomkål 50g gulerod 1 porrer ( kun det hvide) 1 fond du chef grøntsag boullion eller terning 1 citron 1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike 3,5 dl vand 50g smør Hvid peber knivspids Cayenne peber   Lørdag; Grillet spyd mix med grillet grønt, tzatziki og humus 4 gulerødder 8 grønne asparges 1 spidskål 2 store tomater bredbladet persille evt. 1 lille spand tzatziki (aldi) 1 bøtte humus (aldi) 1 baguette 8 grill fakler (lidl, fakta, aldi) 4 barbecue marineret kylling spyd (købes samme steder)   uge-22-1uge-22-2