Jeg er ret glad for, at holde en af mine dage i løbet af ugen kødfri... Det udfordrer også min madhjerne, til at finde på nye og spændene smage...Tror aldrig at jeg ville kunne blive fuldt ud vegetar, eller veganer... Det ville blive sådan lidt deltids vegetar. Så indtil videre, holder jeg mig til 1 kødfri dag om ugen..
Denne ret kan du lige så godt lave ekstra af og tage med på arbejde, og har du teenager i huset er den perfekt til madpakken. Jeg tilføjer gerne et eller to kogte æg.
Salaten er også perfekt til en buffet eller en brunch..
4 personer Arbejdstid 10min tilberedning 40min
Ingredienser;
400 g cherry tomat
1 bndt forårsløg
1 dusk persille
1 dusk dild
1 agurk
1 squash
300 g feta eller PUK ost (max 17%fedt)
4 dl couscous
1 grøntsags bouillon terning
1/2 citron
salt
peber
4 spsk oliven olie ekstra jomfru
4 spsk. smør
1 fed hvidløg
1/2 tsk groft salt
Tænd ovnen på 200 grader. Pak kartofler ind i folie og bag i 40 min.
Knus hvidløget, har 1spsk persille og rør det sammen med smør og en smule groft salt, og stil på køl.
Kog 1,2 ltr. vand, kom couscous i en skål sammen med bouillon terning, hæld det kogende vand over. Lad nu couscous trække i 15 min, og lad den så køleinden du blander den med resten af ingredienserne.
Skyl alle grønt sager og urter, skær i passende stykker, hak urter groft og vend det sammen med den afkølet couscous.
Del feta i 4 lige store stykker, så kan i selv fordele den over jeres portion. På den måde ved du at du får din hf3. Følger du ikke Sense og bare laver salaten fordi den er kamp lækker... Så smuldre du den bare ud over hele fadet.
Til sidst blandes citronsaft med olie, salt og peber, og fordeles over salaten
På min tallerken var der 1/4 del af salaten og feta osten, 1 sødkartoffel m/ 1 spsk. hvidløgs smør, nok nærmere 2 spsk. smør, jeg er glad for smør...
Fordelingen på min Sense tallerken;
HF1-2 tomat, agurk, forårsløg, squashog sødkartoffel
Hf3 feta
Hf4 couscous
Fedt: 2 spsk smør 1 spsk oliven olie