Dampet hvide asparges m/ hollandaise, rejer og rogn

7f639587-a3bf-4328-8582-b605ce175fb1 Det er nu de er her,og de skal spises minimum 1 gang om ugen, og de er super sunde... Jeg taler selvfølgelig om asparges. Jeg eeeelsker asparges, hvide. lilla, grønne. De er fantastiske, og lavet på denne måde er en af mine favoritter. Er du ikke til alternativ og sundere hollandaise, så spring ud i den helt klassiske, tro mig den får vi også et par gange i løbet af sæsonen....   4 personer 30 min (skal du bruge retten til forret, halvere da mængder) 2 bndt. hvide asparges 1/2 citron 1 tsk. salt 325 g rejer (jeg piller selv rejer til denne ret) 1 glas ørred rogn 500g blomkål 50g gulerod 1 porrer ( kun det hvide) 1 fond du chef grøntsag boullion eller terning 1 citron 1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike 3,5 dl vand 50g smør Hvid peber knivspids Cayenne peber Sådan gør du; Hollandaise: Skræl guleroden og snit i små tern, vask porre og snit i tynde skiver. Del blomkålen i buketter. Riv skræl af citronen, kom det hele i en gryde, sammen med vand, hvidvin og boullion , og lad det småkoge i 15 min. Tag gryden af varmen og tilsæt smør og saft fra den halve citron. Laver du hollandaisen med hvidvins eddike skal den koges sammen med grøntsager og boullion og du skal tilføje 1 dl vand. Blend den helt glat og smag til med salt, citron og hvid peber. Bring en mellemstor gryde med vand i kog, tilsæt citron saft og salt. Inden du dumper asparges i , i 3 minutter. Skræl da asparges fra hovedet starter og ned til stok, så kan du også se hvor den trævlet del starter. Efter 3 minutter i det kogende vand tages de op og ligges på et fad, i mens afdryppes rejer, og hollandaise laves færdig. På min tallerken er der 6 store hvide asparges, 80g rejer 4-5 spsk hollandaise og et stykke baguette. Hf1-2 blomkål, gulerod, porrer, asparges HF3 rejer, ørred rogn Hf4 baguette Fedt; 1 spsk smør i sauce