Sense kur "Bøf bearnaise” m ærter og bløde løg

img_1787 Tirsdag: Bøf bearnaise, ovn kartofler, ærter og bløde løg Det er ikke nogen hemmelighed at jeg ikke er stor fan af en hakkedreng, men tilberedt på grillen, og ikke mere end 2,5 minutter på hver side... så er det ok... og her er et lille tip: lav ud af 1 kg og lav 8 hakkebøffer, og kom på køl i lukket beholder med det samme, så har i til bøfsandwich senere på ugen. Du skal bruge: 500 g hakket oksekød 8 små kartofler 400g ærter Crisp salat 2 gulerødder 2 løg 3 spsk olivenolie Irmas bearnaise på glas ( uge dag, det skal være nemt)   Vil du hellere lave en sundere version så findes den her BLOMKÅLSBEARNAISE RUL NED I OPSKRIFTEN I får den rigtige hjemmelavet bearnaise en anden dag) og du bruger en bearnaise du kan lide, min favorit Irmas på glas. 3 spsk pr person. vask kartoflerne og halver dem, pensel med olie og krydre med salt og peber, paprika. Bag ved 200 grader i 45 min Gulerødder skrælles og deles i 4 kvarte, de skal koges 7-8 min lige før alt maden er klar og det sidste minut kommes ærterne i. Husk at salte vandet. Når jeg laver hakkebøffer, bruger jeg tid på at få kødet samlet godt, og min dejlige kæreste har en metode hvor at 500g hakket okse deles i 4, så ser det nærmest ud som om at han kaster bøfferne ind i håndfladerne, lidt ligesom en baseballspiller står med sin bold og kaster ind i handsken. Så bruger vi former vi først til en kugle, presser og med en kniv laves der hakke tern i overfladen.  Også en tur på grill panden, krydre med salt, peber og paprika. på en almindelig pande kommes 2 spsk olie, opvarmes langsom løg skrælles og snittes, steg nu løgene langsomt, husk at krydre med salt og peber. Jeg anretter med blade af crisp salat under ærter, det er det sprøde fine knas fra salaten og de søde møre ærter, det kan noget sammen. Sense fordelingen på min tallerken: Hf1-2 ærter, løg, gulerod og crispsalat Hf3 125g hakkebøf Hf4 tre halve små kartofler Fedt: 1/2 spsk olie, 2-3 spsk bearnaise