Wiener schnitzel med italiensk rosenkål – Gastrosita
Når risengrød bliver til vegetar burgerbøffer

Wiener schnitzel med italiensk rosenkål

fc393b49-8504-4458-9fb1-c46d37c2f945

 

Wiener schnitzel m. dreng og italienske rosenkål

Vi kommer ikke uden om denne klassiker, specielt ikke med Hanse-mand i huset. Han er kongen af parkering, hvis han for lov tripple panere han hele molevitten .. faktisk frygter jeg nogle gange at komme hjem og finde vores frugt fad paneret og dybstegt 😉

Jeg vil så også godt indrømme at han er en sand mester i panering, og den er tæt og holder tingene saftige og smagfulde, men i dag er det mig som panere..

Den italienske rosenkål kan du godt glæde dig til, den er fantastisk, og vil gøre rygterne om små prutkål til skamme, de er sprøde, en smule bitre, lækre og det salte fra parmesan og syrlige fra citronene er fantastisk sammen med de søde ærter.

 

Du skal bruge;

6-800g kalve schnitzler 4 stk i alt

2 æg

2 spsk. hvedemel

2 dl. pankorasp eller almindelig

3 spsk smør

3 spsk. olivenolie

1 citron

1 bæger revet peberrod

4 benfri sild

400g friske rosen kål

200g frosne ærter

3 spsk. Parmesan

3 spsk. Smør

4 store kartofler

 

Start med at skrælle og koge dine kartofler i let saltet vand, de skal stadig have en smule bid, sådan de ikke bliver til mos på panden. Når de er kogte skærer du dem i mundrette tern. Giver dem en om gang salt og peber. Smelt smørret på panden, vend dine kartofler godt rundt ca. 2-3 min. Kom dem så på en bageplade med bagepapir og steg i ovnen i 20 min ved 175 grader.

I en stor fryse pose kommes 2 spsk. Hvedemel sammen med 1/2 tsk salt, 1/4 tsk peber og lidt paprika. Kom nu de banket schnitzler ned i posen en efter en og ryst så posen.

I en dyb tallerken piske æggene, i en tallerken kommes rasp i sammen med lidt salt og peber. Kom så først schnitzler i æg også over i raspen. Opvarm olie på panden, kom smørret i, du kan kun have to på af gangen, så kom de færdige schnitzler i ovnen, så de holder sig sprøde og lune, ikke højere varme end 90-100grader.

Skyldig rens dine rosenkål, ved at fjerne de to yderste blade, og skær stokken af. Skær dem i både, rist dem i 3 spsk. Smør på panden i 3-4 minutter krydre med salt og peber, tilsæt de frosne ærter de sidste par minutter og frisk presset citron saft.

Anret rosenkål salaten med revet parmesan og friske urter.

Hvis du ikke ved hvad en dreng er på en wiener schnitzel, så ved du det om lidt. Det er den der citronskive med en benfri sild foldet som en lille rede, fyldt med peberrod og kapers, og jeg skal have den på min…

Hf1-2 rosenkål og ærter

hf3 schnitzel

hf4 kartofler

Fedt; 3 spsk. Fordel på smør, olie og parmesan

Jeg lod kartoflerne stå og snuppede et stort glas vin

7dc8d176-c228-4ae0-a459-b05a004358b4

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når risengrød bliver til vegetar burgerbøffer