Grøn kartoffelsalat og kylling bryst
Grøn kartoffelsalat m. kyllingbryst;
Super lækker ret, hvor man bliver helt glad i låget af den grønne farve, pestoen gør den friskog cremet, og koger du bare kylling brysterne rigtigt, udgår du også et tørt og trist bryst. Retten er perfekt kold til madpakken, jeg havde den selv med i skole i sidste uge.
Du skal bruge; 4 personer 35min
200g kartofler
2 squash
200g snittet grønkål
3 forårsløg
1 dusk persille
200 g edamame bønner
200 g ærter
4 spsk revet parmesan 60g
4spsk. oliveolie
3 spsk. citronsaft
salt
frisk kværnet peber
2 spsk revet parmesan til topping
Kog og pil kartofler, eller skræl det er helt op til dig, husk at salte dit vand. Dressingen til selve kartoffelsalaten er en slags ærtepesto. Så giv ærterne et hurtigt opkog på 2 min. hæld vandet fra, med undtagelse af 1dl- i en blender kommer du ærter, olie, og persillen, gem lidt til pynt, citron saft og revet parmesan. Brug lidt af kogevandet hvis det er for tykt og kompakt, jeg brugte 1 dl vand til at få den rigtige konsistens. Snit forårsløg i tynde skiver, vask og flæk squask på langs og snit 1/2 cm tykke havlmåne stykker. Kog edamame bønner 2 minutter. Kog kyllingbryst i 6 min, sluk og lad dem stå i ti minutter. Husk at salte vandet, kom gerne lidt friske urter og peberkorn i, hvis du har det. Vend kartofler, halvdelen af forårs løg i ærte-pestoen, kom så grønkål, squash skiver i, afslut med at toppe med bønner og resten af forårsløg samt 1 spsk . revet parmesan og frisk hakket persille.
Hf 1-2 squash, ærter, forårsløg , grønkål
Hf3 kyllingbryst, edamame bønner
Hf4 50g kogte kartofler
Fedt; 1 spsk oliven olie, 1,5 spsk revet parmesan
Ingen kommentarer endnu