80’r påske middag – Gastrosita
Sense frokost salat

80’r påske middag

dcc3e931-c49e-4ca8-bd90-41ae2feef459
Ris taffel en middag i påskens farver;

Kender du det, nu skal posen rystes, og ud med det nye ind med det gamle… eller hvordan er det nu lige det er..

Ris taffel er et levn fra min barndom, en vild underlig ret, som jeg aldrig rigtig har forstået, men synes var vild hyggelig at spise, også går sødt, salt og syrligt jo rigtig godt sammen.

Jeg har givet retten et skub frem i tiden, jeg givet diverse toppings et pift, og været på jagt efter spændende knas, og nøøøøj det blev lækkert. Også var vores datter lige ved at hoppe ud af stolen af begejstring, det var lige hende at sidde og nippe, og smage, og øse fra de små skåle.

Jeg har brugt thai gul karry, og kokos mælk, til en god og krydret kylling i karry, det er super let og hurtigt lave, det skal bare lige marinere i køleskabet minimum 2 timer eller natten over.

Risene har jeg lavet med blomkål og Jasmin ris 50/50, og med alt den lækre topping er det her blevet en rigtig lækker sund middag til 4.

Du skal bruge;

400 g inderfilet

2 spsk thai gul karry paste

1 spsk maizena

1 hønse boullion

2 dl vand

1 dåse kokos mælk

1 tsk. Sukker

2 spsk fiske sauce

Skær kylling i mindre stykker og rør den med karrypaste og sæt på køl. Efter køl kommes kyllingen på en brandvarm pande, svitses god, drys maizena ud over kylling stikkerne og vend godt rundt. Opløs boullion terning i 2 dl kogende vand og tilsæt , hæld kokos mælk på og lad det simre 5 minutter.

Til risene;

2 dl Jasmin ris

1/2 blomkål

salt

Kog ris efter anvisning på posen, riv blomkålen på den grove side af et rive jern. Når risene er kogt og drænet vender du den revet blomkål i og server.

Toppoint;

Forårsløg

ærter

sukkerærter

gulerod

bønnespire

minimajs

agurk

kinakål

grøn chili

Frisk koriander

Bambusskud

anannas

æble

banan

rosiner

peanuts

tang chips

wasabi ærter

kokoschips

Er du på Sense er det her en god ret med masser af grønt, du skal være opmærksom på at jeg har brugt fuldfed kokos mælk og det tæller som fedt, så spar på fedtet ved dagens første måltider, sådan du kan toppe med peanuts og andet godt.

Jeg tog en stor gryde ske blomkåls ris, 2 skefulde kylling, og en tsk af alt topping lidt ekstra Kina kål , gulerødder og ærter.

be45e696-3116-4215-8129-72624b96ce1f

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense frokost salat