Tikka Masala blomkål m. Palak paneer – Gastrosita
Peanutbutter - kylling kødboller m Satay sauce og ris salat

Tikka Masala blomkål m. Palak paneer

0c5a00a1-a90f-48f3-83b6-13a10e89eb87

Tikka Masala blomkål m. palak paneer (4 personer, 35-40min)

Kødfri mandag er en dag, jeg er begyndt virkelig at se frem til, og denne ret vil komme igen og igen. Den er pakket med  smag og texture, den krydret, cremet også er den virkelig let at lave.

Masala er et blandings krydderi som bruges i indisk og pakistansk køkken. Tikka marsala er den mildeste af blandingerne, du kan også få en garam masala. Jeg elsker duften af indisk mad, men det er også en duft som bliver hængende et par timer i køkkenet. Begge blandinger laves som en pure/pasta som købes på glas, alle supermarkeder har dem i en eller anden form. Ellers så smut forbi den etniske grønthandler, han har det. Jeg har set det i Netto, Rema, Menu, og fakta.

Du kan også  blande en selv ved, at bruge 2 spsk. tomat pure, 2 spsk. olivenolie, 2 spsk. garam masala krydderi, og mærket SantaMaria har det.

Billedresultat for tikka masala paste

Det der er bare en af versionerne, du vil også elske den som et ekstra spark i græskar supper, eller boller i karrymed et indisk tvist… Jeg bruger den om sommeren, der smører jeg en hel kylling ind i det og lader den marinere natten over, også ud på rotisseri på grillen OMG.. hallleeluuuujah det er så godt.

Proteinet i dene ret kommer fra salatosten, du kan tilføje lidt hvide bønner eller kikærter til palak paneer, som er indisk form for stuvet spinat.

At lave maden tager ikke mere end 12-15 minutter, det er blomkålene  i ovnen, de skal bages i 30 min ved 180 grader. Halvvejs, tager du lige en spiseske og skraber lidt af yoghurt saucen op og kommer over blomkålen, den glider nemlig lidt af undervejs.

 

Du skal bruge;

2 blomkål

400-500g frisk spinat

salatost 6%

2 dl kokosmælk light

1 fedhvidløg

1 løg

1 spsk. ingefær

4 spsk. oliven olie

Marsala krydderi (kan udelades)

3 spsk. Tikka marsala paste

3 dl. 2-3% græsk youghurt

Frisk koriander

Ristet pinje kerner eller mandler

Naan Brød (Kan undlades)

 

Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Skær stokken af sådan at det kan stå på en bageplade beklædt med bagepapir.  Bland yoghurt, med Tikka masala paste, 2 spsk. Oliven olie, salt og peber. Fordel nu blandingen over de to blomkål og sørg for at de er helt dækket. Bag i ovnen i 30 min.

Når der er 15 minutter tilbage starter du din palak paneer (spinat stuvning). Riv ingefær fint, knus hvidløget, snit løget i små tern. Afdryp salat osten og skær den i 1,5cm x 1,5cm tern.

På en gryde opvarmes 2 spsk. oliven olie, svits løg,hvidløg, ingefær etpar min, kom 1 lille spsk. masala paste i og svits videre. Nu kommes spinaten i, det virker voldsomt,men den svinder ind lyn hurtigt, efter et par min. kommes kokos mælken i. Husk at smage tilmed salt. Det skal små simre 3-4 min.

Rist pinje kerner, pluk koriander blade, lun dine nanbrød . Jeg havde meget små blomkål, og serveret et helt til hver, sammen med et halv lunt nanbrød og en spsk. yoghurt på toppen og lidt masala krydderi.

Hf1-2 spinat, blomkål og løg

Hf3 der er kun 1/2 håndfuld i denne opskrift,og det er helt ok, med alle de grøntsager.

Hf4 1/2 naanbrød

Fedt: 1 spsk. oliven olie, 1/2 spsk. pinjekerner, 1/2 spsk. masala paste

c6cc61bf-3f73-48d3-b370-d26292a94cd4

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peanutbutter - kylling kødboller m Satay sauce og ris salat