Sense madplan uge 30
Sense Madplan uge 30
Så er ferien slut for vores vedkommende, og de obligatoriske 3-4kg er kommet på sidebenene, det meste er væske, og er hurtige at smide igen, og sådan er det bare. Jeg har accepteret, og valgt at ikke tænke 100% Sense på mine ferier. Vi har haft en skøn ferie, med masser af fantastisk mad, vin og skøn italiensk is og bedst af alt nye dejlige minder. Jeg har lagt blødt ud og madplanen dufter lidt af ferie og sommer… Alle måltider er til 4 personer
Mandag: Grillet/Stegt flæsk m. Sommer grønt HF 1 og 2, HF 3, HF 4 og 2,5 spsk. Fedt pr. Person og 1/2 dl mælkeration
12-16 skiver stegeflæsk
300g fineærter
300g gulerødder
500g spidskål
200g nye kartofler
Salt
3 spsk smør
1,5 spsk hvedemel
6 spsk fløde
1 dl kogevand (fra grøntsager)
2 dl letmælk
1 dusk persille
Salt og hvid peber
Taco tirsdag, Spicy mexicanske reje Taco’ (tortillas) HF 1 og 2, HF 3, HF 4 og 1 spsk fedt , 1 spsk. Mælkedressing. Pr. Person
Husk tekst om at i Mexico er Taco ikke sprøde
500 g vanamei rejer
12 mini tortillas eller 4 almindelige
1 spsk. paprika
1/2 spsk. hvidløgspulver
1/2 tsk. Cayenne peber
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. Sort peber
1 spsk oliven olie
2 spsk. mayonnaise
4 spsk fraiche 5%
1 spsk. sriracha chili sauce
Salt
sukrinngold
1/2 grønt spidskål
1/4 rødt spidskål
1 grøn peber
2 spsk . Syltet jalapeno
2 spsk. æblecider eddike
1 spsk honning eller Algarve sirup
1 lime
Frisk koriander
Onsdag: Frikadelle sandwich HF 1-2, HF 3, HF 4 og 3 spsk. Fedt pr. Person
400g kyllingfars
1 løg
2 æg
1/2 tsk. løg pulver
1/2 tsk. hvidløgs pulver
1/2 tsk. salt
1/4 tsk. Peber
1/8 tsk revet muskatnød
1 spsk. havregryn
2 spsk smør
2 spsk. Oliven olie
Fyld:
16 skiver syltet agurk
1/2 rød spidskål
1/2 icebergsalat
8 spsk mayonnaise
( lav lidt gnave grønt til, fx gulerødder og agurke stave, eller snit ekstra salat og kål)
Torsdag: Wiener salat ala Sense HF 1 og 2 , HF 3 , Halv hf 4, 3 spsk. Fedt og 2 spsk mælkedressing pr person
8 stk. ufarvede, kogte wienerpølser
4 stk. syltede drueagurker
1,5 stk. lille rødløg
4 stk. kogte kartofler (halv håndfuld str.)
1 stk. blomkål
8 spsk. creme fraiche 6%
3 tsk. grov sennep
3 stk. forårsløg
12 spsk. mayonnaise
Fredag: Kylling shishkebab, Fattoush (grøn salat med stegt fladbrød) HF 1 og 2, HF 3 , 1/4 HF4 3 spsk. Fedt pr. Person
500g kylling inderfilet
1 spsk. paprika
½ salt
½ fed hvidløg
2 stk. romainsalat
2 bundt forårsløg
1 bundt radiser
3 stk. bøftomater
5 spsk. hakket bredbladet persille
1 stk. agurk
2 spsk. hakkede mynteblade
1 kop olivenolie
2 stk. citroner
2 spsk. granatæblesirup
0,5 tsk. salt
1 tsk. tørret timian
1 pitabrød croutoner (se i opskriften)
Alle grøntsager hakkes og blandes sammen. Brødet ristes i ovnen og knækkes i små tern. Kom grøntsagerne i et salatfad og bland brødcroutonerne i. Olie, citronsaft, granatæblesirup, salt og timian blandes til en marinade og røres i salaten ved servering.
Lørdag: Grillet cheese steak og courgetter HF 1-2, HF 3, ingen HF 4, 3 spsk fedt. Pr person
4 stk. 180g entrecote
8 spsk. revet mozzarella
1 tsk. estragon
8 cherrytomater
salt og peber
2 courgetter
2 løg
1 bakke rucalo
4 spsk. oliven olie
Søndag: Fyld din egn kartoffel HF 1-2, HF 3, Meget lidt Hf 4, 3 spsk. Fedt pr. Person
4 mellemstore søde kartofler
2 dåser tun
4 forårsløg
2 håndfulde snittet iceberg
2 håndfulde revet gulerød
8 spsk. revet mozarella
1 tsk. oregano
4 spsk. smør
8 spsk. majs
Rigtig god uge til jer alle, og bon appetit
Tak Laila for madplan og tak for din ærlighed omkring de 3-4 kg 😘 Nu skal vi i spisekasserne igen 👍