“TE” boller, Black earl Grey boller – Gastrosita
Mexicansk sødkartoffel "Sensekur"

“TE” boller, Black earl Grey boller

img_0713

Mormorboller som sender dig ned memory Lane, enten til teenager værelset, hvor man efter skole sad og fik en nybagt bolle og et krus te, … eller måske skulle jeg sige, det gjorde man da eg var teenager.. Ellers også er det et minder om boller og te hos mormor… Skønne er de

Jeg er ganske ny i det her, brød, kage og dessert univers. Jeg er til det salte køkken… Jeg har altid bevæget mig indenfor meget sikre bage opskrifter og dem jeg kender. Nu er jeg begyndt at eksperimentere lidt, og tilsætte smage og metoder, som jeg tror virker og selv kan lide… noget fungere andet gør absolut ikke, og kommer heller ikke på bloggen, så skulle det da være for at køre en billedeserie med kæmpe kiksere … Heldigvis er min skønne kæreste jo bager, så kritiker det har jeg…

Jeg drikker te et par gange om uge, jeg er ret kræsen med hvilken te. Med hvilken mener jeg, hvem har produceret, plukket, valgt og sammensætningen af te blade, og blomster, frugter, bær, vine, mængden af koffein, garvesyre osv. Det indfrier teministeriet, derfor kører jeg også helt til Malmø, for at komme i deres skønne rå og super lækre butik, hvor man samtidigt også for den bedste kaffe serveret.. Denne butik, kan det hele, dekor mæssigt, kage og mad og selvfølgelig te, og kaffe,. Og de ansatte, har service og talent i blodet…. jeg tror faktisk, at man kan bestille på nettet , men jeg elsker at komme derover.

En af mine ynglings te er denne “Black Earl Grey Cream” den er perfekt…. og at komme den i mormor boller, blev vanvittig godt.

img_0703
“Te” boller med
12 stk.

100 g smør
2 spsk earl Grey cream te fra te ministeriet
2,5dlmælk
2 spsk rørsukker
1tsk flagesalt
2 æggeblommer (husk ikke at smide æggehviderne ud) bruges til pensling
50 g gær
450 g mel

Kom mælken i en gryde sammen med te og lad det små simre i 5minutter, der vil være et svind i mælken, men du skal bruge 2dl,sigt mælken for teblade og kom mælken tilbage i gryden sammen med smørret og lad smørret smelte i den lune mælk, sæt den på lav varm, sådan at smørret smelter helt. Kom gær salt og sukker i din skål, lad det opløse den smuldret gær, tilsæt så æggeblommer, kom nu den afkølet mælk med smør i skålen, rør rundt og tilsæt nu melen mens du lader røremaskinen kører på laveste hastighed, skru så op medium hastighed og ælt i 3 minutter.
På bordet rulles dejen ud til en pølse, deles på midten og deles i 12 lige store portioner. Rul 12 boller, og stil på en bageplade med bagepapir. Lad bollerne hæve 60 minutter et lunt sted overdækket med et rent klæde.
Opvarm ovnen på 220 grader. Arm luft og bag i 8-10 minutter .

img_0706

Tips: deres champagne te er så skøn og perfekt til en boblende is te, deres robois lakrids er fantastisk til at tag den søde trang…..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mexicansk sødkartoffel "Sensekur"