Asiatisk ande salat “Sense”** – Gastrosita
Æbleflæsk med et nyt smagfuldt tvist

Asiatisk ande salat “Sense”**

img_0282

 

Det er en super skøn ret til julefrokost bordet, eller som inspiration til at bruge sine rester fra andestegen juleaften . Og er du/i ikke hjemme i juledagene, så pluk resterne af anden og kom i frysere, så skal det bare lynstegs på dagen.

Herhjemme elsker vi både denne men også, at bruge resterne fra juleanden også fylde det i en lille tortilla sammen med salaten.

Personligt synes jeg det er rart med lidt sprøde grøntsager og et lille spicy kick ovn i alt julemaden.

 

Asiatisk stegt andesalat
Til 6 personer Som en del af buffet / hovedret til 3-4

300g andebryst
½ appelsin
Salt og peber

¼ hvid spidskål
¼ rødkål eller rød spidskål
2 forårsløg
½ håndfuld frisk koriander
½ håndfuld thai basilikum

Dressing
2 spsk. sesam olie
3 spsk. limesaft
1 spsk fiske ssauce
1 spsk. soya
1 fed hvidløg
1/2 tsk. chiliflager
½ citrongræs
2 cm ingefær
Andebryst
Sæt ovnen på 180 grader varmluft. Soignere andebrystet ved at skære kanter af overflødigt skind væk, samt fjerne sener og hinder på bagsiden . krydre brystet med salt og peber. Tag en sliplet pande og læg brysterne med skindsiden ned af, hold øje med at skindet ikke bliver sort, det skal sege ca. 3-4 minutter på skind siden. Vend andebrystet og lad det stege i 1 minut på den anden side. Pres nu appelsin saft henover brystet og, Sæt brystet i ovnen og stege færdig i 12 minutter og lad det hvile i 7 minutter før det skæres ud i tynde skiver og anrettes ovenpå salaten-
Salat
Alt kål, urter og forårsløg snittes fint og blandes sammen, kom det på et fad og kom dressing henover.

Dressing
Hvis du har en morter skal alle ingredienser op i og knuses godt, ellers riv på rive jern på den fine side, bland med olie, Soya, fiske sauce, saft og chili flager, husk at smage til.

* Følger du Sense og vil bruge denne ret som hovedret skal du laver dobbelt op af grøntsager, også passer denne portion til 3. For at få nok fedt bruger jeg at putte peanuts på.  Ellers også er der jo til et stykke chokolade og lidt mandler til kaffen.

Hf1-2 kål, gulerødder, forårsløg og urter

hf3 and

fedt 1/2 spsk fra dressing spuler med evt. Peanut

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æbleflæsk med et nyt smagfuldt tvist