Asiatisk kål – Gastrosita
Blomkåls hollandaise

Asiatisk kål

c171bdb0-562f-43d5-a3a4-9bcffaf84c1f Asiatisk kål: 4 personer, 30min

Efterår er kål tid, og i vores køkken er der kål hver dag. Responsen på den her ret fra vores skønne datter og min dejlige kæreste, var en smule uventet.

Efter vi har ryddet af siger min datter, uhmmm mor det smagte ligesom de der nudler vi fik på klippeøen…… øhhh klippeøen, ja der hvor de har alt det der forskellig mad…. øhhhhh hvorhenne? Der hvor vi var med moster. Nååårrhh papirøen 😉  så retten er godkendt af hende på 5 … Min kæreste kigger og siger, jeg synes også de var lækre, jeg fik løst til at komme remoulade på ,; What the hell ??? Efter et meget vredt blik og en utilfreds lyd, forklare han at det smagte perfekt, ligesom fyldet i de bedste kinaruller/forårsruller…  sååå jeg blev lidt mildere og tog det som et kompliment.

Jeg tænker, at jeg måske skal lege lidt mere med tanken om at åbne mit hjem op som smags og forsøgs køkken. Teste retterne på fremmede, og få feedback….  kunne faktisk være fantastisk, og lærerigt.   Nu skal vi lave kål, jeg havde 7 champignon som sang på sidste vers , så de blev skåret i skiver og røg også i retten, så har du nogen så kom dem i.

Lad mig endelig vide, hvad i synes om retten

Ingredienser;
500g kalv og svin
2 tsk. 5 spice
3 spsk Soya
Sukker
3 fed Hvidløg
1/2- 1 tsk. Chili flager ( det er en smags sag)
4 Forårsløg
1/2 Hvidkål 600g
1 Porrer
1 bakke Bønnespire

3 spsk. Jordnøddeolie eller olivenolie

2 spsk. sesamfrø

3f547eb3-cf68-4b5f-961f-a5f4be953b01

Start med at snitte kål, porrer (tynde stave 2cm lange), forårsløg, knus hvidløget. Opvarm olien på panden, svits hvidløg sammen med chili pulver og soya ganske hurtigt. Tilføj kål, porrer og 5 Spice , sørg for at hold retten i bevægelse. Tilsæt forårsløg og bønnespirer, efter 5 min, Hældes de svitsede grøntsager over i et fad, kødet svitses uden fedt stof, husk at krydre med salt, peber og evt. Lidt give 5 Spice . Efter kødet er svitset, blandes med grøntsagerne. Så  Skal retten i et ildfast fad og i en forvarmet 200 grader varm ovn. Bag i ovnen i 10 min.

Rist lidt sesam til at toppe retten af med , samt lidt friske krydderurter, såsom mynte og frisk koriander eller thaibasilikum. Jeg spiser min med ekstra scirachi chilisauce

Hf1-2 hvidkål, forårsløg og bønnespirer

Hf3 kalv og flæsk

Fedt: 1/2 spsk sesamfrø, 1 spsk olieceae666b-d8b9-46c6-8db3-743ff63f70bc

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomkåls hollandaise