Frikadeller og blomkålssalat
Onsdag: Håndfuld 1-2-3 og 2,5 spsk. Fedt ½ dl mælkeration
Med en 5 årig i huset så er frikadeller i høj kurs, også er de jo ganske hurtige at lave. Og skøn restemad til madpakken. Jeg er også begyndt at lave dem uden mel. Jeg bruger en el pisker og rør med kroge ikke piskerris, og jeg rør længe, i hvert fald 5-7 minutter. Det gør at farsen binder væske, og frikadellerne bliver super saftige. Blomkålssalaten er inspireret af en god kartoffeldsalat, og halvdelen af blomkålen er små rå buketter og den anden er lige blancheret ganske kort. Det giver en skøn tekstur i salaten. Til de af jer som har været på en af mine Sense madkurser så ved i at jeg ikke er glad for skyr, så derfor så bruger jeg ofte andre mælke produkter.
500g kalv og flæsk
2 æg
1 ½ tsk. Salt
½ tsk. Peber
Revet muskatnød
1 løg
4 spsk. Smør
2 spsk. olivenolie
2 blomkål (et rå og et blancheret)
1 dusk persille
1 rødløg
3 dl. Græsk yoghurt
4 spsk. mayonnaise
Salt
Find en skål, kom fars, alt og krydderier i, også giv dig til at røre med elpisker, gerne i 5 minutter, så tilføjer du løg og æg og rør igen 3min, eller indtil du kan se at farsen har samlet sig. Jeg stiller ofte farsen på køl. Frikadellerne steges i olie og smør.
Bland yoghurt med fint hakket rødløg, mayonnaise, salt peber og fint hakket persille, gem lidt af persillen til at dekorere med på toppen. Del blomkålene i små buketter, hal,vdelen blancheres i max 3 min, den anden halvdel skal være rå, sørg for at køle kålen af inden den blandes med dressingen
Sense Måltid
Hf 1-2 blomkål og rødløg
Hf 3 : 4 frikadeller
Hf4 : 0
Fedt: 2,5 spsk. fedt
0,75 dl mælke ration
Ingen kommentarer endnu