Sensekur madplan; Fiske frikadeller m persille sauce
Det er helt old school , fik det som barn, min kære nu afdøde mor fik det som barn, og det smager bare virkelig godt, og passer skønt sammen. Specielt på denne årstid, hvor gulerødderne netop er trukket op af jorden, kartoflerne er ny opgravet, persillen står som små skønne buske i haven, og broccolien i grønt afdelingen i det lokale supermarked 😉 , broccoli dyrker jeg ikke selv…. Sikker på i forstår min pointe.. Jeg laver stortset næsten altid min egn fiskefars, men nogle gange er tiden bare ikke til det, og vejen ligger ikke lige forbi min fiskehandler, så lad mig bare krybe til korset… Jeg køber den vakuum pakket fra supermarkedet. Vil du gerne lave din egn så er der et link her til mine hjemmelavet fiskefrikadeller http://gastrosita.dk/fiskedeller-med-fritter/
Onsdag: Fiske frikadeller m. Persille sauce
400g fiskefars
2 spsk olivenolie
1 spsk. Smør
200g nye kartofler
400g gulerødder
1 broccoli (400 g)
3 spsk. Smør
2 spsk. Mel
3 dl letmælk
4 spsk. Hakket frisk persille (1 dusk)
Skyl og vask alle grøntsager, skrab kartoflerne og kog dem i let saltet vand ca 12-14 min. Gulerødderne koges i 4-5 minutter og lad bare broccoli buketter koge med de sidste 2 min.
I en kasserolle kommes 3 spsk. smør, smelt langsomt, tilsæt 2 spsk. mel og pisk godt med piskeris, tilsæt 1 dl af kogevandet , pisk og der efter letmælk lidt af gangen mens der piskes. smag til med salt og peber, husk du kan justere tykkelsen på saucen ved at tilføje yderligere koge vand. Til sidst tilsættes den hakket persille, jeg er pjattet med masser af persille i sovsen
På min tallerken er der: 2 gulerødder, 1håndfuld broccoli, 3 fiske frikadeller, 2 små kartofler, 1 dl. sauce
Hf1-2 broccoli og gulerod
Hf3 Fiske deller
Hf4 mel i deller, mel i sauce og 2 små kartofler
Fedt: i sovs og stegning
1 dl mælke produkt
Ingen kommentarer endnu