Gourmet-dogs m. hibiscus syltet kål og sprødeløg
En god hotter går man aldrig forkert i byen med, specielt ikke med mig. Dog skal man ikke lede mig til foderbrættet efter en våd bytur. Jeg kan ikke spise en hotdog i ikke ædru tilstand. Sidst var efter en tur med min dejlige kæreste og et venne par. Sjovt nok opdager jeg det aldrig i det, det sker, eller på turen hjem i taxa. Nej derimod næste morgen opdager jeg det, gerne ved at jeg ikke kan begribe, hvorfor der lugter af syltet agurker hele tiden, og hvorfor der lugter er rå løg når jeg kigger til venstre.
Hotdogs og god gæstemad, og vi kan godt kalde disse gourmet-dogs. Vi er forbi den traditionelle kødløse pølse og kedelig ketchup og halv bløde ristet løg.
Denne version, sammen med en Mexicansk inspireret okse hotdog, fandt jeg på i weekenden. Min skønne veninde Tina, havde spurgt om jeg ville hjælpe med aftens maden om lørdagen. Det var store flytte dag og de skulle rykke i deres nye hus.
En god hotdog handler om en god pølse, et godt brød og smagfuld topping, som komplimentere både pølse og brød. Så er det vigtigt at det er i de rette mængder. Tiden var knap, så det blev ikke til hjemmelavet pølser denne gang. Jeg brugte tiden på at finde på et nyt pølsebrød . Et med masser af mørk øl og grahamsmel.
Denne er med kålpølser fra høyer, halver koge anvisningen, lad dem trække og giv dem 8 minutter i ovnen ved 185 grader varm luft.
Jeg lavede en lynsyltet rødkål med hibiscus blomster te og varme krydderier, en grovsennep, mango mayo.
Til 12 personer
12 øl pølse brød (opskriften er lagt op)
12 kål pålser
Mango mayo
100 g mango chutney hot
3 spsk. mayonnaise gerne hjemmelavet
2 spsk. creme Fraiche 9%
Bland alle ingredienser og kom på flaske. Jeg bruger sådan nogle anretter flasker, har set nogle kalder dem for sutteflasker.
Sprøde løg
Det skal du bruge
2 alm løg
2 spsk maizena, majsstivelse
2 spsk olivenolie
1 tsk salt, havsalt (ikke jodberiget)
Sådan gør du
Skræl og skær løgene fint i ringe på mandolin jern. Kom dem i en stor fryse pose, kom maizena i, ryst posen, om olie i og ryst posen igen. Spred løgringene udpå bagepapir på 2 bageplader og lad dem bage i ovnen ved 110 grader i 60 minutter. Når løgringene er gyldne og sprøde tages de ud og saltes.
Perfekt til topping på hotdog, nuddel supper, smørrebrød
Hibiscus lynsyltet rødkål
Det skal du bruge
250 g rødkål, frisk
1 dl sukker
2 dl vand
2 dl Æbleeddike
2 g fennikelfrø, øko, Urtekram
1/2 tsk. sezhuan peber
4 spsk. Hibiscus blomst te
1 tsk. salt
Sådan gør du
Snit rødkålen super fint på mandolin, kog alle de andre ingredienser indtil sukker er smeltet. Kom den fint snittet rødkål i et sylteglas. Kom syltelagen over, kom låg på og lad det trække i minimum 1 time.
Vi lavede ligesom et lille samle bånd, også var der hurtigt lavet 12 gourmet-dogs, ved andre lejligheder har vi siddet ved bordet med alle toppings og selv samlet vores hotdog.
Ingen kommentarer endnu