Gourmet malt bolle – Gastrosita
Mango habanero panna cotta

Gourmet malt bolle

img_0474
Hvem elsker ikke en lækker blød, svampet fødselsdags bolle, med en let sprød skorpe ….. Jeg gør i hvertfald, det er bare super sjældent, ud over fødselsdage, at jeg bager boller, mest p.g.a at min skønne kæreste er bager, hos en af Danmarks bedste.

Men i onsdags da det pludselig sneede, som en gal og jeg lignede den afskyelige snemand, efter at have fulgt Olivia i børnehave, så sagde hjernen,; tid til nyt bagværk.. Så jeg fik eksperimenteret med malt mel både i boller og kager, og det blev pragtfuld. Så i får først denne opskrift på malt boller…. den er skøn til ost og bare med god smør…

Du skal bruge til 12-14 boller

1,5 dl lunkent vand

1,5 dl fløde

1 pose tørgær

1 tsk flagesalt

2 spsk sukker

1 æg

50g maltmel

400 g hvedemel

Kom gær i røreskes sammen med vand , salt og sukker og lad det opløse sig, kom så fløde og æg i og rør sammen, bland maltmel sammen med 200g af hvedemelet inden det kommes i røreskålen. Bland det hele godt og tilsæt nu resten ag hvedemelet lidt efter lidt, mens dej skruen kører. Kør nu dejen på mellem hastighed i 2 minutter, til at mel er tilsat. Dejen skal være lidt klistret, lig nu dejen til hævningmed lidt mel ovenpå og nede i skålen, dejen skal hæve i 30 minutter…. Form nu 14 boller og stil på plade med bagepapir og lad dem hæve i 50 min. Bag ved 200g varmluft 10min.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mango habanero panna cotta