Gourmet malt bolle
Hvem elsker ikke en lækker blød, svampet fødselsdags bolle, med en let sprød skorpe ….. Jeg gør i hvertfald, det er bare super sjældent, ud over fødselsdage, at jeg bager boller, mest p.g.a at min skønne kæreste er bager, hos en af Danmarks bedste.
Men i onsdags da det pludselig sneede, som en gal og jeg lignede den afskyelige snemand, efter at have fulgt Olivia i børnehave, så sagde hjernen,; tid til nyt bagværk.. Så jeg fik eksperimenteret med malt mel både i boller og kager, og det blev pragtfuld. Så i får først denne opskrift på malt boller…. den er skøn til ost og bare med god smør…
Du skal bruge til 12-14 boller
1,5 dl lunkent vand
1,5 dl fløde
1 pose tørgær
1 tsk flagesalt
2 spsk sukker
1 æg
50g maltmel
400 g hvedemel
Kom gær i røreskes sammen med vand , salt og sukker og lad det opløse sig, kom så fløde og æg i og rør sammen, bland maltmel sammen med 200g af hvedemelet inden det kommes i røreskålen. Bland det hele godt og tilsæt nu resten ag hvedemelet lidt efter lidt, mens dej skruen kører. Kør nu dejen på mellem hastighed i 2 minutter, til at mel er tilsat. Dejen skal være lidt klistret, lig nu dejen til hævningmed lidt mel ovenpå og nede i skålen, dejen skal hæve i 30 minutter…. Form nu 14 boller og stil på plade med bagepapir og lad dem hæve i 50 min. Bag ved 200g varmluft 10min.
Ingen kommentarer endnu