Græskar suppe m/ kikærte knas og Oste spinat bolle – Gastrosita
Indkøbsliste madplan uge 38

Græskar suppe m/ kikærte knas og Oste spinat bolle

img_2559

Græskar suppe m. Oste spinat bolle og kikærte knas

Efteråret er over os, de tunge grove grøntsager er kommet i butikkerne og lige er de skønne hokaido græskar på bud næsten over alt.

Så hvad er mere perfekt på en meatfree monday end, en skøn var, portion græskar suppe, med lun bolle og knasende sprøde kikærter som smager af bacon.

Jeg elsker alle de her lidt tunge kraftfulde vinter supper, på rodfrugter, græskar og kål… nogle gange er detbare lidt svært at få nok protein med, og dermed holde sig mæt i længere tid. Derfor har jeg tænkt Oste spinat bollen ind i måltidet , da den indeholder både, hytteost, æg. Den har også en Go gang spinat i. Og det barden fordi at det er min datter ikke super pjattet med, men det er bare en sund god ting at få i sine børn. Vi vil også det næste stykke tid blende en del med frisk spinat. Men det er i en hel anden bold gade det sker ..

Du skal til suppen bruge:

4 personer 40 min.

1 Hokaido græskar
1 dåse flået tomat
2 spsk. Tomat pure
1 løg
2 fed hvidløg
2 gulerødder
1 spsk. Oliven olie
3 dl Grøntsagsfond
1 dåse kikærter
2 spsk. Oliven olie
2 tsk. Røget paprika
1/2 tsk. Salt
Fx. Hakket urter til Topping
4 spsk. Fraiche 5%

Jeg ved godt, at du bare kan skrælle og komme alle ingredienser i en gryde, lade det koge i 22 minutter blende og bum… suppe

jeg vil bare gerne lige have at komme lidt kærlighed og omsorg i den.

img_2562

I en brade pande kommes hokaido græskar delt i 12-14 både, sammen 2 spsk. Oliven olie , 3 fed hvidløg med skræl på, 2 gulerødder salt, peber og røget paprika, vend herligheden rundt og bag ved 180 grader varmluft i 30 min. I en gryde sammen med 1 spsk. Olie svitses fint hakket løg af, efter et par minutter tilføjes tomat pure, lad den brænde af tilsæt så flået tomater, lad det koge godt op, tilsæt så grøntsags fond og lad det simre i 5-6 min.

Dræn kikærterne, og skyl under den kolde hane, kom dem på et rent viskestykke og dup dem tørrer. Kom dem i en fryse pose, sammen med 1 spsk. Oliven olie , røget paprika og salt. Bag dem på bagepapir ved 200 grader varmluft i 18-20 min eller til de  er sprøde.

Når grøntsagerne er møre i ovnen, forenes de sammen med tomat saucen i en blender og et skud salt, og blend til den er glat og dejlig.

img_2563

 

Oste-Spinat boller 10 stk.
1 dl letmælk
20 g gær
1/2 tsk. Salt
75g spinat frisk
2 spsk. Tomat pure koncentreret
100g hytteost 4,5%
4 spsk. Revet cheddar
2 æg
150g hvedemel
100g Havregryn

img_2526

Jeg lavede min bolledej på 3 min i en foodprocessor , har du ikke sådan en. Så start med at hakke din spinat, find en skål, og en el-pisker med dejlroge på og tjuhej det er nemt.

I en skål kommes, mælk, gær og salt, lad det stå mens du måler de andre ingredienser op. Kom nu havregryn ned i skålen mens du kører med elpisker på laveste hastighed, kom så æg og hytte ost i, efterfulgt af spinat, cheddar, tomatpure og til sidst hvedemel. Kom dejen op i muffins forme, hvis ikke silikone, så smør dem lige en gang. Lad dem hæve uden at være dækket til i 20 min. Bag dem i en forvarmet 210 grader varmluft i 14 min. Jeg har brugt 1 spsk. Græskar kerner, til at toppe bollerne med, inden de røg ovnen, sammen med flage salt.

img_2528img_2531 img_2536

Total indeholder denne portion boller:
HF1-2 1 hf
HF3 1,5 hf
HF4 8 hf
Fedt 4 spsk
Mælk 1 dl
Smagsgiver 2 spsk

1 boller fylder et 1/4 Sense måltid
(140kcal) pr. Bolle

På min Sensetallerken er der :

3 store suppe skeer fyldt med suppe, 3 spsk. Kikærter, 1 bolle og 1 spsk. fraiche (Der er plads til at spise to boller i et Sense måltid) Jeg var bare mæt.

Hf1-2 græskar, løg, tomat og gulerod, spinat

Hf3: kikærter, hytteost, æg

Hf4 : 1/4-1/2 håndfuld i form af bolle

Fedt: 2 spsk. I alt fordelt på suppe, kikærter, og ost i bolle.

smagsgivere: tomat pure og hvidløg

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Indkøbsliste madplan uge 38