Oste Spinat boller – Gastrosita
Græskar suppe m/ kikærte knas og Oste spinat bolle

Oste Spinat boller

img_1530

De her er så hurtigt lavede, og smager så godt, at,an tror det er lyv.. og de er så meget godkendt her hjemme af den lille på fem. Jeg lavede min bolledej på 3 min i en foodprocessor , har du ikke sådan en. Så start med at hakke din spinat, find en skål, og en el-pisker med dejkroge på og tjuhej det er nemt.

Du skal til 10 stk. bruge:

1 dl letmælk
20 g gær
1/2 tsk. Salt
75g spinat frisk
2 spsk. Tomat pure koncentreret
100g hytteost 4,5%
4 spsk. Revet cheddar
2 æg
150g hvedemel
100g Havregryn

img_2526

I en skål kommes, mælk, gær og salt, lad det stå mens du måler de andre ingredienser op. Kom nu havregryn ned i skålen mens du kører med elpisker på laveste hastighed, kom så æg og hytte ost i, efterfulgt af spinat, cheddar, tomatpure og til sidst hvedemel. Kom dejen op i muffins forme, hvis ikke silikone, så smør dem lige en gang. Lad dem hæve uden at være dækket til i 20 min. Bag dem i en forvarmet 210 grader varmluft i 14 min. Jeg har brugt 1 spsk. Græskar kerner, til at toppe bollerne med, inden de røg ovnen, sammen med flage salt.

img_2528

img_2531

7 kommentarer

  • Tania Palmer

    Er helt ny i det her med Sense og prøver at finde ud af, hvordan det hele skal fordeles. Dine opskrifter er dejligt nemme at hitte ud af😉. Men syntes ikke lige jeg kunne se, hvor mange boller man må spise til morgenmad- og om det er et helt morgenmåltid der er dækket ind her?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Uhm, hvis man lavede dem større og lidt flade, kunne de sikkert være himmelske til en laksesandwich.

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tina

    Hvordan beregner du dem i forhold til sense ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Total indeholder denne portion boller:
      HF1-2 1 hf
      HF3 1,5 hf
      HF4 8 hf
      Fedt 4 spsk
      Mælk 1 dl
      Smagsgiver 2 spsk

      1 boller fylder et 1/4 Sense måltid
      (140kcal) pr. Bolle

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Grethe Pajbjerg

    Skal mælken lunes som man plejer til gærdej?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskar suppe m/ kikærte knas og Oste spinat bolle