Sprødstegt Kuller m svampe stuvning og spinat salat – Gastrosita
Kødboller og grøntsags spagetti

Sprødstegt Kuller m svampe stuvning og spinat salat

img_2624

Skindstegt fisk er super lækkert, og en Kuller, som er hvidfisk bliver helt fænomenalt når den tilberedes rigtig. Der er nogle enkelte tips til en god smagfuld oplevelse.

Kuller er en torskefisk , og ens for denne som med alle andre fisk, den skal være frisk, og ikke over tilberedes. Kan du ikke få Kuller, så kan du sagtens bruge, torsk, kulmule eller lyssej, det skal bare være med skind. Men det har din fiskehandler styr på. Jeg gav 60kr pr. Halv kilo for min side Kuller. Få din fiske handler til lige at pudse siderne af og skære fire stykker som egner sig til pandestegning.

 

Sprødstegt kuller på skindsiden m. Flødestuvet svampe og spinat;

4 personer 25-30 min
600g kuller filet m. Skind

1 spsk. Flage salt, eller en tsk. Fin salt

2 spsk. Olivien olie,

2 spsk. Smør
400g champignong
1/2 løg
1/2 fed hvidløg

1 spsk. Maizena
400g spinat
2 spsk. Smør
1 rødløg
1 dl. Fløde
1 dl letmælk
1 hønse boullion

citron saft

Placer fiskestykkerne på en flad tallerken med skind siden ned af. Drys med saltet og sæt på køl. Det gøres for at trække væske ud og for at få kødet til at trække sig sammen, og blive mere fast .

I mens fisken trækker på køl, snittes løg og hvidløg meget fint, champignong/ eller blandet svampe ordnes og snittes. På en pande smeltes 2 spsk. Smør. Svits løg og hvidløg, kom svampe på panden, sammen med et drys salt, lidt friskkværnet peber. Lad dem nu svede lidt på panden 4-5 min. Kom så 1 spsk. maizena på svampe, og vend godt rundt. Tilsæt nu 1/2 dl vand, mens der vendes godt rundt i retten. Kom nu fløde og mælk på og lad det simre 5-6 min.

Skyl spinaten, snit rødløget, og vend i et par ske fulde citron saft, sammen med salt og peber.

På en pande kommes 2 spsk. Oliven olie, og 2 spsk. smør. Fisken tages ud fra køl, krydre skindsiden med lidt salt og peber. Skru op for varmen på panden uden at det bliver brunt. Læg fiske stykkerne på panden med skindsiden ned af, skru ned på mellemhøj varme. Steg fisken på skindsiden i 3-4 min, eller indtil at du kan se den er blevet hvid næsten helt op til oversiden. Sluk så for varmen og vend fisken om på kødsidens.

 

Anretnin;

Da jeg anretter min portion og familiens, så har jeg valgt at ligge svampestuvning nederst og spinat ovenpå, eller bliver spinaten lidt kedelig .

img_2625

På min Sense tallerken er der:

Hf1-2 spinat, løg og champignong

Hf3 Kuller ca. 140g

Hf4 ikke nogen til mig, men min kæreste og datter fik,  agte kartoffelbåde til.

Fedt: 4 spsk. Fedt i alt, Jeg tæller ikke det fedt jeg steger fisken i, som en hel spsk. Pr. Person, da den stortest ikke suger fedtstof, men fløde og smør i svampestuvning tæller. Jeg forsøgte dog ikke at få formeret saucemed.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kødboller og grøntsags spagetti