Spinat pande #meatfreemonday
Mandag Sense kur madplan ;Spinat pande m. Æg og kikærter
Endnu en skøn weekend er slut, og jeg skal i gang med endnu en Sense uge. Sidste uges resultat, var lidt skuffende på vægten, men sådan er det jo nogle gange.
Retten i dag er en, min mor og far lavede da jeg var barn. Det er hvis nok en ret min far tog med sig fra Tyrkiet tilbage i 74. Min far lavede ofte mad, og min mor som er dansk var hurtig til at lære . Oprindeligt lavede de denne ret med hakket lamme eller oksekød. Så er du ikke til denne vegetariske variation, erstatter du bare kikærterne med 300g kød.
Spinat pande med æg og kikærter
500 g frossen spinat (optøet)
1 løg
2 fed hvidløg
1 lille dåse tomat pure
1 sås hakket tomat
2 gulerødder
1 dåse kikærter
4 æg
4 spsk. Oliven olie
1/2 tsk. Chili flager
1/2 tsk. Salt
1/2 tsk.Peber
1 tsk. Paprika
På en pande svitses fint snittet løg og hvidløg, kom salt peber og paprika. Riv gulerod groft og kom på panden. Kom så alt tomat pure på og svits godt af, tilsæt de drænet kikærter og vend godt rundt. Tilsæt så de hakket tomater, lad det simre i 2-3 minutter, tilsæt så spinaten, og vend i gen godt rundt og lav så 3 små fordybninger i retten, her slår du æggene ud i. Lad nu retten simre færdig ved svag varme ca. 10 min eller i ovnen.
Det smager virkeligt godt med en spsk. Græsk youghurt eller cremefraiche på toppen og et stykke godt brød.
Jeg spiste en fjerdel af retten og med en stor spsk. Cremefraiche.
Sense fordelingen:
Hf1-2 spinat, gulerod, æg og tomat
Hf3 æg og kikærter
Hf4 ingen (jeg spiste ikke brød til)
Fedt: 1 spsk oliven olie, 1 spsk. Cremefraiche
Jeg kunne finde på at spise det til morgenmad☆ … Hold ud! … du er kommet så godt tilbage på sporet, så et enkelt dårligt resultat skal ikke slå dig ud♡