Gratineret kikærter m. frisk mozarella og salami napoli (Sensevenlig)
Gratineret kikærter med frisk mozarella og salami Napoli
Super simpelt og lækkert, en ret som kan styre lysten til pizza lidt på afveje.
1 person
arbejdstid 10minutter
1/2 dåse drænet kikærter
1 spsk ajvar
1/2 tsk sambal oelek
1 fin hakket soltørret tomat
6 tyndeskiver grøn peberfrugt
4 tyndeskiver salami eller peppeironi
3 tynde skiver frisk mozarella
1 håndfuld cherrytomater på stilk
1 spsk revet parmesan
1/2 håndfuldblandet frisk oregano og basilikum
Ovn 250 grader
Bland ajvar, soltørret tomat, sambal oelek (husk, den er spicy), vend kikærterne rundt i den røde sauce. Beklæd et lille ildfast fad med bagepapir. Kom skiver af grønpeber på, hæld kikærterne over. Læg nu skiftevis salami og mozarella i en lille række henover kikærterne. læg tomater oven på og bag i ovn i 7-8 minutter.
**Ajvar er en tyrkisk/mellemøstlig grøntsags pure/relish, som er lavet på tomat, rødpeberfrugt, auberginer. Den er høj i fedt indhold, dog ikke så meget som pesto. Jeg er vild med den på sandwich, på en god bøf eller lyn svitset spidskål.
I følge Sense indeholder denne ret:
Håndfuld 1: grønpeber og tomater
Håndfuld 3: kikærter og salami
Fedt: Frisk mozarella og parmesan
Smagsgiver: Ajvar, sambal oelek og krydderurter
Ingen kommentarer endnu