Rødbede salat m/Tahini dressing og kikærter – Gastrosita
Sloppy Joe tortilla

Rødbede salat m/Tahini dressing og kikærter

 

f0cb7c0a-cefb-41b3-9043-030559951bc8

Kødfri Mandag; Rødbede salat m/tahin dressing

Mandagens ret på Sensekost planen, er en skøn lun salat med forskellige teksture, og smage. Der er blødt, salt, sødt, salt, sprødt. Og dressingen giver en skøn umamei smag. Jeg lavede ekstra, og tog med i madpakken. Feta kan være en rigtig god tilføjelse. Er du på Sense, kan du tilføje lidt smuldret feta. Sådan at du får dit protein fra fetaen og kikærterne. Her har jeg toppet retten af med lyn syltet rødløg, som jeg igen bruger på torsdagens ret. På denne ret på de gerne være sprøde og med bid, og torsdag har de trukket, og blevet blødere.

Vores datter Olivia er ikke den store bagt rødbede fan, til hende lavede jeg en tallerken med, rå rødbede stave, revet gulerod og agurk , feta og ristet kikærter.

Du skal bruge;

800 g rødbede
2 spsk. oliven olie
1 tsk. Timian
Salt
500 g grønkål

1 dåse kikærter

1 tsk. salt

1/4 tsk. stødt koriander
Lyn syltet rødløg;
1 rødløg
1 dl eddike
1 dl vand
1 spsk estragon
1 dl sukker
6 peberkorn

Tahini dressing;
1/2 tsk. Salt
3 spsk. Tahini
1 fed Hvidløg
3 spsk. Citron
1 dl Vand

2 spsk. kikærter

 

Top gerne af med lidt friske urter, såsom dild og persille

Sådan gør du;    40 min , 4 personer

Skræl rødbeder, skær i både, som er passende, og vend rundt i olivenolie, salt og timian, bag på bagepapir i ovnen ved 180 grader i 25 min. Grønkål vaskes/skylle og rippes, hvis du altså har købt på stilk. Jeg snuppede den lette, allerede vasket og snittet version.

Dræn kikærter og skyl dem (gem 2 spsk. til dressing). Vend dem i salt og stødt koriander, spred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 180 grader i 20min.

I en kasserolle gives eddike, vand, sukker, peberkorn og estragon et opkog. Løget skrælles og skæres i 12 både. Et syltet glas skoldes og løgbåde løgges i og syltelagen hældes over. Lad dem trække 15 min før du topper salaterne af med løg. Jeg kan forestille mig at du overvejer den store mængde sukker. Tag det roligt, det er under 3% som løgene optager.

Dressingen er super let og hurtig lavet, stavblend alle ingredienser, du skal muligvis bruge lidt mere vand, husk at smage til med salt og citron.

 

Er du på Sense så er der plads til mere protein i denne ret, jeg havde ikke behov for mere, og balancen i salaten, synes jeg var lækker. Men som nævnt tidligere så kan du tilføje feta som protein, eller flere kikærter.

 

Hf1-2 rødbede, grønkål og løg

Hf 3 der er kun 1/2 håndfuld pr person  i denne ret og det er kikærter

Hf4 ingen

 

f0cb7c0a-cefb-41b3-9043-030559951bc8

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sloppy Joe tortilla