Højt belagt med rogn, rødbede og peberrod – Gastrosita
Kylling clubsalat m bacon, karrychips

Højt belagt med rogn, rødbede og peberrod

img_1657

Højt belagt m. Stegt rogn, Æg og rødbede

Så er det tid til, at komme en tur forbi din lokale fiskehandler, en tur alle burde lave 1-2 gange om ugen. Frisk fisk er pragtfuldt, og din lokale fiskehandler, er fyldt inspiration og lækkerier.

Jeg er ret vild med alle former for fisk og tilberedninger, og lige om lidt skal de på grillen, og spises med skønne salater og nye kartofler.

Dette er et af mine ynglings stykker smørrebrød, ikke nogen hemmelighed, jeg elsker smørrebrød, og laver det ofte, dette stykke skal nydes med koldt glas hvidvin….. I den her opskrift har jeg lavet et lille tillæg til børnene, de skal stadig spise det samme jer, men mange børn er bare ikke til kapers, peberrod.. Så deres version er med remoulade og revet gulerødder, rejer eller Mayo , men pointen er , gør det til deres lille mesterstykke.

Husk stortest alt kan laves i forvejen med undtagelse af at stege bacon og rogn

Du skal bruge:

300-400g frisk torskerogn (bukser)
2 laurbær blade
8 peberkorn
2 spsk smør
1 spsk oliven olie

2 æg
2 spsk rødløg i tern
2 rødbeder
2 spsk revet peberrod
2 skiver syltet rødbede
4 spsk kapers
4 skiver bacon
6 spsk mayonnaise
2 spsk fraiche 5 %
2 spsk grov sennep
1 bk karse
4 skiver rugbrød

Til børnene
Remoulade
Revet gulerod
Sugar snaps
Karse
Fx hjemmelavet pomfritter

Sådan gør du:

Kom 5 ltr vand i en gryde sammen med peberkorn og laurbær blade, bring vandet i kog. Pak rognen ind i bagepapir, og sænk det ned i kogevandet, skru ned sådanat det kun småkoger, og i 25-30 min, efter 25 minutter slukkes for blusset, og lad rognen ligge i 5 min.

Lad rognen køle før du skærer den i skiver. Skær efter afkøling i næsten cm tykke.

Steg rognen i olie og smør, ikke mere end 1 min på begge sider.

img_1643

Jeg steger altid bacon på bagepapir i ovnen, det skal bare ind i ovnen ved 200 grader varmluft i 7-10 minutter.

Kom æg i kogende vand og kog i 8 min. Dræn kapers for vand, skræld og riv rødbeder, og bland rødbeder med peberrod.

I en skål blandes mayonnaise, grov sennep og fraiche 5% . Skær de syltet rødbeder i tern..

Pluk lidt af urter, klip lidt karse…. nu er alt klar til at anrette.

Tip: lav lidt ekstra rødbede salat, med revet rødbede, peberrod og kapers…. det er et perfekt til hf2

Anret ved at smøre rugbrødet, kom rødbede salat på ca 3 spsk. Så 4 skiver rogn, så senneps creme, æggetern, bacon og kapers, pynt med forskellige urter.

img_1653

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kylling clubsalat m bacon, karrychips