Dampet hvide asparges m/ hollandaise, rejer og rogn
Det er nu de er her,og de skal spises minimum 1 gang om ugen, og de er super sunde… Jeg taler selvfølgelig om asparges. Jeg eeeelsker asparges, hvide. lilla, grønne. De er fantastiske, og lavet på denne måde er en af mine favoritter.
Er du ikke til alternativ og sundere hollandaise, så spring ud i den helt klassiske, tro mig den får vi også et par gange i løbet af sæsonen….
4 personer 30 min (skal du bruge retten til forret, halvere da mængder)
2 bndt. hvide asparges
1/2 citron
1 tsk. salt
325 g rejer (jeg piller selv rejer til denne ret)
1 glas ørred rogn
500g blomkål
50g gulerod
1 porrer ( kun det hvide)
1 fond du chef grøntsag boullion eller terning
1 citron
1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike
3,5 dl vand
50g smør
Hvid peber
knivspids Cayenne peber
Sådan gør du;
Hollandaise: Skræl guleroden og snit i små tern, vask porre og snit i tynde skiver. Del blomkålen i buketter. Riv skræl af citronen, kom det hele i en gryde, sammen med vand, hvidvin og boullion , og lad det småkoge i 15 min. Tag gryden af varmen og tilsæt smør og saft fra den halve citron. Laver du hollandaisen med hvidvins eddike skal den koges sammen med grøntsager og boullion og du skal tilføje 1 dl vand.
Blend den helt glat og smag til med salt, citron og hvid peber.
Bring en mellemstor gryde med vand i kog, tilsæt citron saft og salt. Inden du dumper asparges i , i 3 minutter. Skræl da asparges fra hovedet starter og ned til stok, så kan du også se hvor den trævlet del starter.
Efter 3 minutter i det kogende vand tages de op og ligges på et fad, i mens afdryppes rejer, og hollandaise laves færdig.
På min tallerken er der 6 store hvide asparges, 80g rejer 4-5 spsk hollandaise og et stykke baguette.
Hf1-2 blomkål, gulerod, porrer, asparges
HF3 rejer, ørred rogn
Hf4 baguette
Fedt; 1 spsk smør i sauce
Ingen kommentarer endnu