Smør dampet grønt m/porcheret æg og blomkåls-hollandaise
Smørdampet bønner og blomkål, porcheret æg og grøntsags hollandaise 4 personer; 30 min
December er tit fyldt med masser af skøn julemad, julefrokoster næsten hver weekend… og masser af kød, og fede retter, så derfor har jeg valgt denne ret som også er kødfri . Den er let og stadig mættende, godt med syre i hollandaise , og den skabe en god balance med sine grønne og sol gule farver i denne grå tid.
Du skal bruge:
4 æg
1/2 dl eddike
200 g grønne bønner
200g edamame bønner
100g grønne ærter
300g Blomkål
persille
3 spsk. Smør
1 ltr. Vand
salt
Sådan gør du:
Skær blomkålen i mundrette bidder. Fyld 1 ltr. Vand i en gryde sammen med en tsk. Salt, bring i kog og kom blomkål i, efter 2 minutter kommes grønne bønner og edamame bønner i, efter yderligere 2 minutter kommes ærter i, og sluk så.
At porcheret et æg er ikke så vanskeligt, nogle gør det ved at ligge husfilm i en lille skål, slå ægget ud i og sno, større og luk til, også sænke ned i små koge de vand og kog i 2 min.
Jeg bringer vand og eddike i kog, slår ægget ud i en lille skål uden at ødelægge blommen. Så med et piskeris generere jeg en lille vand hvirvl og lad ægget glide ned i vandet, så samler ægget sig og efter 2 minutter tager jeg det op med en hulske.
Er du ikke klar til at slå dig ud i at porcheret, så kog et blødkogt eller spejlæg til.
Hollandaise; (Link til opskrift under ingredienser)
500g blomkål
50g gulerod
1 porrer ( kun det hvide)
1 fond du chef grøntsag boullion eller terning
1 citron
1 dl hvidvin eller 3-4 spsk hvidvins eddike
3,5 dl vand
50g smør
Hvid peber
Fordel grøntsager i 4, læg æg på og afslut med 4 – 5 spsk. Hollandaise
Min Sense portion tæller således.
Hf 1-2 blomkål, porrer, gulerod, grønne bønner og ærter
Hf3 æg og edamame bønner
Hf4 ingen
Fedt 2 spsk. smør
Ingen kommentarer endnu