Ovnbagt torsk m/ blomkåls hollandaise – Gastrosita
Blomme kage med hvidchokolade og kardemomme

Ovnbagt torsk m/ blomkåls hollandaise

e985d9e3-994a-4cd2-ad13-ee5b0c73c1e4

Torsk m. Blomkåls hollandaise

Føler lidt jeg gentager mig selv når jeg siger; Jeg eeeeeelsker sauce, så det lykkes at lave et sundere alternativ , som samtidigt smager fantastisk, så er jeg en glad lille saucekande.

Vi har nogle stykker i vores vennekredsen, som ofte spørg efter en lille ske til saucen 🙂

Jeg er vild med hollandaise, jeg elsker det til fisk og kylling, men endnu mere til en af mine morgen livretter ; Eggs Benedict

I den her opskrift handler det selvfølgelig om smag, men også om konsistens. Den skal være silke blød og luftig. Derfor fungere det absolut bedst med stavblender, og tålmodighed.

Er du ikke til torsk, så brug laks

Du skal bruge; 
800g torsk 4 i filet stykker
1 citron
Peber
4 spsk smør
Salt
1 blomkål 400 g
50g gulerod
1 porrer kun det hvide + 2 porrer som tilbehør
2 spsk. Hvidvins eddike
Cayenne peber
50g Smør
Grøntsags bouillon (fond du chef eller terning opløst i lidt vand)
Broccoli

 

Sådan gør du;

Skræl guleroden og snit i små tern, vask porre og snit i tynde skiver. Del blomkålen i buketter. Riv skræl af citronen, kom det hele i en gryde, sammen med vand,  og boullion , og lad det småkoge i 15 min. Tag gryden af varmen og tilsæt smør og saft fra den halve citron. Laver du hollandaisen med hvidvins eddike skal den koges sammen med grøntsager og boullion og du skal tilføje 1 dl vand.
Blend den helt glat og smag til med salt, citron, Cayenne peber og hvid peber.

4a4f4f5d-5189-4e2f-bb0d-c4e955bf4bee

Skyl dine torske filet og salt dem, lad dem stå på køl i ca 20 min, det gør fiske mere fast. Fisken skal kun have 10 min i Ovesen ved 175 grader, så få det til at passe med dine kogte porrer og broccoli.

Saicen kan du sagtens varme op igen.

42c398ae-6e68-4d58-b07c-999d83709585

Dup torsken tør og krydre den med salt, peber lidt Cayenne , top med 1 tsk olivenolie. Hvis du har lidt dild så afslut med det. Bag fisken midt i Ovnen.

I en gryde med let saltet vand, kommes de to nyvasket og rengjort porrer i. De skal være skåret i 8 stykker som ca er 4-5 cm, kog porrerne i 5 min før du kommer dine broccoli buketter og stok stykker i.

Stok stykkerne er broccoliens stok, som du har skrællet og delt i 4 stave..

Lad dem broccoli koge med i 2 min, tag af varmen og hæld vandet fra.

 

Min portion indeholdt i Sense madkassen:

1 suppeske hollandaise

1/4 broccoli

3 stykker porrer ( talte forkert)

1 stykke torsk

 

Hf1-2 Blomkål, porrer, gulerod og broccoli

Hf3 torsk

Hf4 (Hvidvin som smagsgiver) ikke en håndfuld , der er plads til kartoffel hvis du ønsker

Fedt: 1 tsk oliven olie, 1 1/4 spsk. smør

 

d59a132b-2254-4c46-836f-ddb01816a771

 

5 kommentarer

  • Michelle Mortensen

    Hvor meget hvidvin? I listen over det der skal bruges til hollandaisen står der ikke noget om hvidvin, men i selve fremgangsmåden skriver du hvidvin?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Yvonne

    ⭐️⭐️⭐️⭐️Den blomkålsbearnaise er da helt fantastisk, bliver ikke sidste gang den er serveret herhjemme👍👍og lækkert tilbehør, jeg forkælede retten med en hellefiskeloin😋😋

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Jeg er selv ret vild med den hollandaise, også fordi det er et virkeligt godt alternativ til den rigtige

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Jeg er selv ret vild med den hollandaise, også fordi det er et virkeligt godt alternativ til den rigtige

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blomme kage med hvidchokolade og kardemomme