Karbonader m. Blomkåls bearnaise
karbonader og grøntsags bearnaise eller blomkåls bearnaise.,kært barn har mange navne og det her er et kært barn… Vi elsker nemlig bearnaise…
Jeg er en rigtig sovse pige, og jeg elsker især bearnaise sauce, og det gør min mand også. Og vi har også lavet den lidt for ofte, den er jo ikke helt kalorielet. Så kom jeg i tanke om en opskrift på en sauce/pure som fungerede som en bearnaise, tror den enten er fra Lchf kur eller Stenalderkost…… jeg har leget med den og fået den til passer til vores smagsløg, og nu er den perfekt. Og istedet for bare, at være en sauce du må få 3 spsk af, så er det også del af dine grøntsager.
*Tip du kan også komme pastinak, persillerod i din bearnaise
Du skal bruge:
Til karbonader:
500 g hakket kalv & flæsk
2 æg
2 dl rasp
Salt
Peber
Paprika
4 spsk smør
Til grøntsags bearnaise
1/2 blomkål
1/2 løg
1 gulerod
2 bladselleri stilke
1/2 hønse bouillon terning
3 dl vand
1 tsk salt
2 tsk tørret estragon
1-2 spsk bearnaise essens
6 spsk smør
Tilbehør:
16 grønne asparges (friske)
1 stort løg
2 store gulerødder
4 mellemstore kartofler
2 spsk oliven olie
vask og skrub kartoflerg, gulerødder, skær i mindre både, del løget i fire både, kom i en fryse pose og vend med 2 spsk olie og salt. Bag i ovnen ved 200 grader i 40 min. Og de sidste 5 minutter, vendes aspargsne rundt i ildfastfad og de andre grøntsager og bag i 5 min.
Tag en mindre gryde, skær blomkål i mindre stykker og kom i gryden sammen med skrællet gulerod skåret i mindre stykker, løg skåret, skræl bladselleri, så slipper du for tråde i saucen. Hæld 3 dl vand på 1/2 tsk salt, hønse boullion og halv delen af den tørret estragon . Bring det i kog, og skru så helt ned og lad det det små dampe/koge mørt det tager ca. 20 min. Kom så smør og bearnaise essens i og Stavblend helt fint, det er muligt at du skal have en smule mære væske i . Smag til med salt og bearnaise essens.
karbonaderne er lige til, du skal bare huske at krydre din rasp, samt efter panering. Er du helt grøn i det med panering og og karbonader. Så find to dybe tallerkner, kom rasp salt og peber i den ene . Sammen pisket æg i den anden. I en skål ælter du lige det kalv og flæsk sammen, så former du 4 karbonader, vender dem først i sammen pisket æg også i rasp. Læg dem på skærebrættet og krydre så med salt og peber. Smelt smørret på panden, og steg ved svag varme sådan de ikke branker( bliver sorte)
Hf 1-2 blomkål, gulerødder og løg fra sauce, samt ovnbagt gulerødder, asparges og løg .
Hf3 karbonade
Hf 4 panering og de 4 små kartoffelbåde
Fedt 2 spsk smør 1/2 spsk olie
smagsgiver: estragon, bearnaise essens og hønse boullion
Hvor mange personer er opskriften til?