Helstegt kylling og karry kål salat – Gastrosita
Lassagne med masser af grønt

Helstegt kylling og karry kål salat

img_1902

Sense kur madplan onsdag: Helstegt kylling og karry kål

Helstegt kylling, er noget af det bedste jeg ved, der er så meget smag, og skøn sprød skind… og er vejret til det bliver den altid lavet på grillen…. Heldigvis er vores datter også vild med kylling stegt på ben….. min dejlige kæreste … det sku lidt en anden historie… han er bare ikke til ting med ben i, eller som kan kræve at fingrene skal involveres , men smagen synes han er fantastisk… Så jeg skære gerne et stykke til ham af bryst uden ben, også er han også glad …. Salaten er lidt opstået ved en; aaarrrhhh for pokker jeg har glemt og handle situation , og nu ligger der jo en hel kylling, hva faaaaa__ gør jeg nu , og den smager helt forrygende, havde faktisk rester med på arbejdet til mine nye alt for skønne kollegaer, og de var også ret vilde med den… Det bliver også en genganger i fremtiden i wraps, pitabrød, på smørrebrød med fiske filet eller frikadeller…
Glæder mig til at høre hvad du synes… PS: tænkte efter jeg havde spist den, at den også ville være god med lidt rosiner og peanuts i 😊, bare 3 spsk rosiner og 3 spsk peanuts, de saltet…. nok for nu god fornøjelse

 

Du skal bruge:

1 kylling 1400 g
Salt
Peber
1 løg
1 dusk persille
2 store gulerødder
1 broccoli
4 forårsløg
1/2 spidskål
4 syltet drue agurker
1 spsk karry
1 tsk gurkemeje
3 dl skyr
1/2 dl minimælk
8 spsk mayonnaise
4 spsk af syltelagen fra agurker
Salt
Peber
Sukrin gold

img_1904

Kyllingen gnides med salt og peber, halv delen af persillen og løget skåret i kvarte puttes ind i kyllingen… steg kyllingen ved 180 g varmluft i 60 minutter.
I en gryde med vand koges gulerødder i saltet vand i 5 min, sluk og tag gryden af varmen, kom små broccoli buketter i det varme vand, læg låg på og lad det stå i 5 min. Hæld vandet fra og lad det køle af før det blandes med resten af ingredienserne.

I en skål blandes skyr, mælk og mayonnaise sammen med gurkemeje, karry, og sylte lage, smag til med sukrin gold, salt og peber. Skær de syltet agurker i tern, snit spidskål og forårsløg, bland alle grøntsager i dressingen, og stil på køl indtil servering. Pynt med resten af persillen på toppen…

Sense fordeling i håndfulde:

Hf 1-2 spidskål. Broccoli, gulerødder, forårsløg, syltet agurk
HF 3 kvart kylling ca. 200g inkl. ben..
Hf4 ikke nogen
Fedt: 2 spsk mayonnaise
Mælkeration : 1,3 dl

img_1903

4 kommentarer

  • Camilla

    Hvor mange personer egner retten sig til? Den lyder nemlig super lækker

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Hej Camilla,
      Den er til 4-6 personer. Vi laver til 4, også laver jeg kylling salat af resten til sandwich og pita brød. Og det kan næsten ikke være lettere, pil resten af kylling af skroget, lad det. Køle og bland med resten af karrysalaten, steg evt. Lidt bacon til og du har en smovse lækker frokost.

      Rigtig god jul

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Årh, det emmer bare af sommerstemning det der!

    – A

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • gastrosita

      Ja vi skal have gang i grillen… har lige været ude og lege lidt igen i aften … og lavet en chili cheese bacon dog … med masser af grøntsager og manden er vild med den… det bar jeg ski også … god aften til dig

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lassagne med masser af grønt