Kylling i karry Sensekur madplan
Sensekur min madplan: Tirsdag, Kylling i karry 35 minutter Hf1,2,3 og 1/2-1 hel Hf4 3 spsk fedt
Så er det blevet tirsdag, mandagen er ovre ugen er i gang, og der er masser lang på smagen i denne uge…. og i dag er ikke nogen undtagelse, jeg har lavet et par justeringer på denne ret, sådan er det jo, og den er kun blevet bedre. Jeg har tilført lidt mere vand, og 1/2 tsk maizena mere, også kom jeg tsk. revet ingefær i…. og det gav den lige et det lille ekstra…. Oooog nu er jeg jo pjattet med frisk koriander, så på min portion er der toppet med masser af frisk koriander, og jeg putter ekstra på undervejs…
Du skal bruge: til 4 personer
500g kyllingebryst
2 spsk kokos olie eller oliven olie
2 spsk Madras karry (gul karry)
1 løg
2 fed hvidløg
3 spsk soya
1 tsk. Revet ingefær (valgfri)
1 grøn peberfrugt
2 porrer
2 gulerødder
1/2 spidskål
Sukker ærter
1,5 spsk maizenamel
4 dl vand
Ris og blomkål
1,5 dl brune ris
1/2 blomkål
Start med at vaske og snitte alle grøntsager sådan at de er klar. Skær kyllingen i strimler. Kog ris efter anbefalingen på posen, hak hvidkålen fint, eller riv på rivejernet.. Når risene er kogt færdig vendes, revet blomkål i, og låget ligges på gryden i 5 minutter, husk at smage til med salt.
Svits løg, hvidløg og porrer i olie uden at det tager farve, kom karry og kylling i og lad det svitse godt af 2 minutter ca. kom så gulerod og kål i. Drys maizena ud over, og vend godt rund. Kom soya og vand med lad det små simre i 8-10 minutter. De sidste 2 minutter kommes ærter og grøn peberfrugt i.
For at få nok fedt, kan du toppe med hakket peanuts,,, eller 1-2 spsk smør i de færdige blomkål og ris.
Jeg bryder mig ikke om når at blomkålen er alt for fin,den må gerne vise karakter og tekstur i risen, så den er let al dente…..
Velbekomme 💚
Ingen kommentarer endnu