Toscan rejer i tomat m. Grøntsags spagetti – Gastrosita
Sense madplan korn og kylling chowder

Toscan rejer i tomat m. Grøntsags spagetti

img_1055

Sensekur madplan for uge 10

så er ugenn igang og mandagens aftensmad ser således ud herhjemme. Den er lynhurtiglavet, og kan laves af alle, et lille tip til flere proteiner, tilsæt tun, dræn en dåse med tun og kom i til sidst …. og tro mig, saucen er så lækker at man godt kan sidde og drømme om at have lidt brød til at få det sidste med 😀
Mandag Toscanske rejer m. Grøntsags spagetti 35minutter Hf1,2,3 ingen 4, 3 spsk fedt
Den her er inspireret af opslag jeg så på Instagram, tror det var Tasty som havde det, det varen af de her små madlavningsfilm. Jeg har fin justeret den til os og til Sense. Den smager vildt godt, og mår først råvarerne er klar går det lyn hurtigt at tilberede.
Du skal bruge:
Toscanske rejer
200 g rejer
2 spsk oliven olie
3 fed hvidløg
1/2 løg
2 tsk maizena
12 cherrytomater
1 dåse tomat pure
4 dl grøntsags fond (du kan bruge boullion terning)
1 dl fløde
1 tsk tørret oregano
Frisk basilikum

Grøntsags spagetti:
2 squash
3 pastinakker
1 pakke frisk pasta (Valgfri Hf4 )

Snit løg i små tern, knus hvidløget, hak basilikum, skær cherrytomater i kvarte. Kom olie på en pande og svits løg og hvidløg oregano uden det tager farve, drys med maizena mel, vend rundt. Kom så tomat pure på og lad det svitse med i et par minutter, kom så den hakket basilikum ved, vend rundt’ hæld 4dl vand og lad det simre 5-6 minutter. Mens det simre laver du din grøntsags spagetti. Fyld en gryde med vand. Skræl pastinakker, skyl squash og kør dem på den tykke spiral på spiraluizer. Har du ikke sådan en, bruger du din tynd skræller/ skræller og laver lange strimler af dine grønt sager. Salt koge vandet. Grøntsags spagetti skal kun koge i et minut, jeg bruger altid mit pasta vand, til at koge videre på. Så kog spagetti, tag spagetti op, mens det drypper af, koges grøntsags spagetti.
Efter tomat saucen har simret i kommes fløde og tomater i, lad det igen simre 5 minutter, så kommes drænet/optøet rejer i, smag til med salt og peber. Anret med frisk basilikum.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense madplan korn og kylling chowder