Blomkåls vaffel med rejer og dild dressing
Det dejlige vejr, gør at jeg har lyst til noget som er lettere og ikke nødvendigvis varm mad hver aften. Så jeg har lavet disse vafler, som sagtenskan laves et par dage i forvejen, også ristet af 3 minutter i ovnen uden grill, eller på en meget varm pande. Jeg dampede også mit blomkål dagen før.
Vaflerne bruger jeg også til morgenmad, de smager fremragende med skinke og ost i. Brug også hjerterne som brød du kommer pålæg på til frokost.
Vafler;
Blomkåls vafler med rejer og dild dressing
300 g kogt blomkål
4 æg
80 g friskost fx BUKO eller Philidelphia ost
50 g kikærte mel/ hvedemel kan også bruges
40 g smeltet smør
1/2 tsk salt
1/2 tsk. sukker
Det er super enkelt og let at gå til, du skal bare, blend alle ingredienser, og bag på varmt vaffeljern, ca 7 min.
Topping;
250 g rejer
1 hovedsalat
4 gulerrødder (revet groft)
2 dl ærter
100g asparges snitter
1oog frisk blomkål (i små buketter)
Pil bladene af salat hovedt ca. 3-4 blade til hver. Pil blomkål i små buketter. Dræn eller optø rejerne inden brug. Dræn asparges. Vend alle ingredienser sammen, og vend til sidst i dressingen.
Dressing;
1 dusk dild
2 spsk . fint hakket løg
5 spsk fraiche 9%
1 tsk. dijon sennep
2 spsk. citron saft
4 spsk. mayonnaise
Fint hak løg og dild, mix med 5% fraiche, dijon og mayonnaise, smag til med salt peber og citron
På min Sense tallerken er der;
Hf 1-2 blomkål, gulerod, ærter, rødløg, asparges og salat blade.
Hf3 æg, rejer og kikærtemel
HF4 har jeg inden af, men bruger du hvedemel, er der en 1/2 hf4
Fedt; 3 spsk. fordel på mayonnaise og smør
Retten koster ca. til 4 personer 105,00kr
Uhmmm det ser lækkert ud. Hvor mange vafler bliver der? Er opskriften til 4 personer?