Ovnstegt skinke m. sprød svær, kartoffel gratin og bønnesalat – Gastrosita
Sense kost madplan UGE 15, 2018

Ovnstegt skinke m. sprød svær, kartoffel gratin og bønnesalat

24a0a011-b7b2-4c87-a0da-8c0a6d958e51

Om et lille øjeblik og de er i sæson, så ville denne ret istedet blive serveret med friske danske asparges, , små kartofler og hvid sauce…. men det er først om 14 dage 3 uger, der er bare noget med skinke og asparges.

I dag skal det være med en lækker cremet  grøntsags gratin, og syrlig bønne salat og sprøde sværd på skinken. Resten af skinken, kan du skære i tern og bruge i dine morgen omeletter, på tortilla pizza, pizza snegle. pita eller i en skøn suppe. Jeg brugte min rest, ved at stege en skive på panden, og toppet det med et spejl æg, nedenunder lå der dampet grønne bønner.

 

 

Opskriften er til 4 -6 personer og tager 60 min.

800 g-1 kg røget skinke

2 æg

1 dl fløde

2,5 dl letmælk

2 bage kartofler 400g

2 spsk. maizena

1/2 blomkål 400g

1 broccoli 400 g

1/2 løg

400 g grønne bønner

1 rødløg

1 spsk. sennep

1 spsk. agarve sirup

4 spsk. æble cider eddike

salt

peber

Sådan gør du

Start med at pille nettet af skinken og skær svær siden i tern uden at de ryger af. Steg den i en 180 gader varm ovn i 50 min. Og lad den stå 5-8 min før du begynder at skære i den.

Skræl dine kartofler og skær i 2,5 cm x 2,5 cm stykker. KOg kartoffel stykker i 5 min. Skyl blomkål og broccoli og skær i små buketter. snit læg i fine tern.

I en skål piskes æg, fløde, mælk, maizena, salt og peber sammen kom alle grøntsagerne i og fordel nu enten i en muffins bradepande eller i et ovenfast fad. Jeg lavede mine i muffinsform. Bag i ovnen ved 180 grader i 35 min.

Damp de grønne bønne i 5 min i let saltet vand, snit rødløget fint i skiver. Bland eddike, sennep, sirup, salt og peber til dressing og vend bønner og løg her i…

 

På min tallerken er den 2 grøntsags gratin, 1,5 hf bønne salat ca. 2 skiver skinke

 

Hf1-2 bønner, rødløg, løg, blomkål, broccoli

Hf3 skinke og æg

Hf4 1/2 bage kartoffel

Fedt; 3 spsk. fløde

 

Retten koster ca. 120,00 kr for 4 personer

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sense kost madplan UGE 15, 2018