Ovnstegt skinke m. sprød svær, kartoffel gratin og bønnesalat
Om et lille øjeblik og de er i sæson, så ville denne ret istedet blive serveret med friske danske asparges, , små kartofler og hvid sauce…. men det er først om 14 dage 3 uger, der er bare noget med skinke og asparges.
I dag skal det være med en lækker cremet grøntsags gratin, og syrlig bønne salat og sprøde sværd på skinken. Resten af skinken, kan du skære i tern og bruge i dine morgen omeletter, på tortilla pizza, pizza snegle. pita eller i en skøn suppe. Jeg brugte min rest, ved at stege en skive på panden, og toppet det med et spejl æg, nedenunder lå der dampet grønne bønner.
Opskriften er til 4 -6 personer og tager 60 min.
800 g-1 kg røget skinke
2 æg
1 dl fløde
2,5 dl letmælk
2 bage kartofler 400g
2 spsk. maizena
1/2 blomkål 400g
1 broccoli 400 g
1/2 løg
400 g grønne bønner
1 rødløg
1 spsk. sennep
1 spsk. agarve sirup
4 spsk. æble cider eddike
salt
peber
Sådan gør du
Start med at pille nettet af skinken og skær svær siden i tern uden at de ryger af. Steg den i en 180 gader varm ovn i 50 min. Og lad den stå 5-8 min før du begynder at skære i den.
Skræl dine kartofler og skær i 2,5 cm x 2,5 cm stykker. KOg kartoffel stykker i 5 min. Skyl blomkål og broccoli og skær i små buketter. snit læg i fine tern.
I en skål piskes æg, fløde, mælk, maizena, salt og peber sammen kom alle grøntsagerne i og fordel nu enten i en muffins bradepande eller i et ovenfast fad. Jeg lavede mine i muffinsform. Bag i ovnen ved 180 grader i 35 min.
Damp de grønne bønne i 5 min i let saltet vand, snit rødløget fint i skiver. Bland eddike, sennep, sirup, salt og peber til dressing og vend bønner og løg her i…
På min tallerken er den 2 grøntsags gratin, 1,5 hf bønne salat ca. 2 skiver skinke
Hf1-2 bønner, rødløg, løg, blomkål, broccoli
Hf3 skinke og æg
Hf4 1/2 bage kartoffel
Fedt; 3 spsk. fløde
Retten koster ca. 120,00 kr for 4 personer
Ingen kommentarer endnu